· 

Kampioenschap van Amen Mix 1 komt steeds dichterbij

Wetend dat tegelijkertijd grootste concurrent Vovero op bezoek was in Dordrecht bij Astrea, kon de zeefdrukkersformatie goede zaken doen tegen laagvlieger DVO in Oud Beijerland. Nog steeds zonder Floris, die uitstekend vervangen werd door Jeroen, was het voornemen de druk maximaal te houden op de Rozenburgers en liefst met een klinkende 0 4 overwinning de zaal te verlaten. 

 

In de praktijk lag het toch even anders. De eerste set werd een worsteling met de goed spelende  tegenstander en het team van Van Amen zelf.  De eerste punten kwamen nog wel vlot, van 2 – 6 naar 3 - 8. Maar het spel stagneerde. De service was te simpel en er waren wat pechballen. Maar zoals zo vaak richtte het zestal zich op het juiste moment op en konden Jeroen, Rolf, Dirk, Myrthe, Diana en Sylvia de eerste set afvinken op 20 - 25.

 

De kop was eraf. Gert-Jan en Leontine kwamen erin voor Rolf en Myrthe en set 2 kon beginnen. Aangezien Gert-Jan een vaste speler van mix 1 is bracht dat waarschijnlijk meer rust. De contouren van het vaste spel waren te zien en met degelijke passes, veel scorend en verdedigend vermogen ging set 2 van een leien dakje. Leontine serveerde de set uit op 14 25.

 

Vanuit Dordrecht sijpelde het bericht binnen dat concurrent voor de titel, Vovero, een set had verloren en het gaf de ploeg meer vleugels. Want in set 3 mocht team oudste Dirk samen met allroundster Diana vanaf de bank toekijken hoe de rest deze set lekker bezig was. Myrthe scoorde lustig op de setups van Sylvia, en achter verdedigde Rolf soeverein de achterlijn. Maar DVO bleef knokken en kwam toch weer tot een respectabele 20 punten. 20-25. 

 

De buit was binnen en Sylvia, die woensdag ook al met het heren team had gespeeld mocht , samen met Jeroen, gaan rusten. Diana bewees haar waarde als spelverdeelster en alle aanvallers scoorden. Het verzet van DVO was gebroken. Leontine kon nog laten zien dat ze groeit in haar rol. Door wat tips over te nemen van Diana en met 12 - 25 was de 0 - 4 zege toch een feit. Het kampioenschap komt nu heel dicht bij met nog 1 uitwedstrijd in Hoogvliet op 18 maart.