· 

Er wordt weer gelachen bij vv Spijkenisse.

De koers die Spijkenisse vaart is bewonderenswaardig. Ook toen het in de beginfase van de competitie voor geen meter liep bleef de rust bewaard. Het vertrouwen in trainer Peter Wubben bleef, het bestuur schaarde zich achter oefenmeester en spelers, die zich uit de naad werkten om het tij te keren.

 

Alphen aan den Rijn -  Zelfs trainer Peter Wubben betrad de spelersbus na de 1-2 overwinning op ARC met een glimlach op zijn gelaat. En, dat was lang geleden. Spijkenisse zette zijn opmars voort en haakte na de zege aan bij de middenmoot op de ranglijst van de hoofdklasse A.
Voorzichtigheid blijft geboden want wekelijks roeren de staartploegen zich in de strijd om degradatie bij de eindafrekening te voorkomen.

 

De koers die Spijkenisse vaart is bewonderenswaardig. Ook toen het in de beginfase van de competitie voor geen meter liep bleef de rust bewaard. Het vertrouwen in trainer Peter Wubben bleef, het bestuur schaarde zich achter oefenmeester en spelers, die zich uit de naad werkten om het tij te keren. In plaats van te vingerwijzen naar elkaar maakte eendracht macht en geniet iedereen die Spijkenisse een warm hart toe draagt met volle teugen van de wederopstanding, die niet lang genoeg kan duren.

 

In de beginfase van de wedstrijd tegen ARC speelde Glenn Rijsdijk een hoofdrol. In de derde minuut overkwam de centrale verdediger een schoonheidsfoutje; verloor knullig de bal aan Stefan den Horder, die de dot van een verkregen kans verprutste. Spijkenisse kroop door het oog van de naald. Twee minuten later snelde Glenn Rijsdijk met de bal aan de voet naar voren, was enkele tegenstrevers te snel af voordat Timo de Graaf aan de noodrem trok om Rijsdijk te stuiten. Yassire Hamdani schoot het leder uit de verkregen strafschop snoeihard binnen: 0-1.

 

ARC toonde zich niet onder de indruk. Gegroepeerd trok de thuisclub ten strijde en dook voortdurend gevaarlijk op voor het doel van doelman Michael Termijn. In de 11e minuut mocht ARC een vrije trap nemen van waaruit de bal op het hoofd van de mee naar voren gelopen Timo de Graaf kwam en feilloos inkopte 1-1.

ARC dicteerde de wedstrijd en Spijkenisse loerde op de counter. Twee minuten voor de thee rukte Yassire Hamdani over rechts op en zette de bal voor het doel. Onbereikbaar voor Marvin van der Pluijm zo leek het, maar de aanvaller gooide zijn lijf horizontaal in de lucht en knikte het leder a la Bep Bakhuis in vervlogen tijden tegen de touwen: 1-2.

 

Over en weer kansen

 

Daarmee waren de kaarten voor het vervolg na de thee geschud en bleef ARC niets anders over dan onvoorwaardelijk op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De opgezette aanvallen gingen meestal via Lionel Frederik, verreweg de gevaarlijkste aanvaller bij de gastheer. Doch zijn directe bewaker Youri Verschool stelde zich uitstekend in op de grillen van Frederik en haalde daarmee de angel uit de Alphense aanval. Verschoor sneed de toevoer op kritieke momenten af en bezwoer het dreigende gevaar in een vroegtijdig stadium.

ARC kreeg desalniettemin kansen op de gelijkmaker, die echter niet viel. Spijkenisse kreeg kansen om het duel te beslissen, was daar dichtbij maar zag de paal de zijde van ARC kiezen uit een schot van Daan Bourgonje. Het immer levendige duel bleef spannend tot de laatste snik. Spijkenisse slaagde er in de voorsprong naar het einde te brengen en met een brede glimlach de thuisreis, na een interessant duel, met drie punten in de pocket te aanvaarden.

 

ARC-Spijkenisse 1:2 (1:2). 5' Yassire Hamdani 0-1, 11' Timo de Graaf 1-1, 43' Marvin van der Pluijm 1-2.

 

ARC: Niels de Vogel, Thomas Lambert, Derek Prins, Timo de Graaf, Youri Duisterhof, Neal Arnoldus, Luuk Samsom (38' Tjerk Ligtvoet), Cas Knoester (43' Thom Nouwens), Lionel Frederik, Stefan den Horder, Robin de Heij (68' Tjerk Drexhage).

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani (57' Ruperto Dorothea), Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Youri Verschoor, Sander Barragan (81' Serginio van Axeldongen), Daan Bourgonje, Danny Groos, Felino Jardim, Mark Schenk, Marvin van der Pluijm (88' Michael van Dommelen).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten leidde aanvaardbaar en gaf de gele kaart aan Timo de Graaf van ARC en Youri Verschoor en Danny Groos van Spijkenisse.

 

Man of the match: Youri Verschoor.

Aantal toeschouwers: 350.

Redactie: Piet van Dijk.