· 

Spivo Dames 1 snoept Next Volley twee punten af.

De dames van Spivo hebben in een aantrekkelijk volleybalgevecht twee punten gepakt tegen top-3 ploeg Next Volley Dordrecht. Daar zag het na de eentonige eerste set overigens niet naar uit. Vanaf de tweede set ging de Spivo-machine draaien en die stokte pas eind 4e set. Met iets meer geluk had Spivo vier punten gepakt, maar in de vijfde set was de thuisploeg sterker. Het blijft bijzonder spannend in de strijd om de veilige plaatsen in deze 2e divisie. 

 

De teams van Next Volley en Spivo kennen elkaar al behoorlijk wat seizoenen. Veel verrassingen hadden de teams dan ook niet in petto. Next Volley begon duidelijk veel sterker aan de wedstrijd en Spivo stond passend zwaar onder druk. Next nam risico in service en produceerde daardoor ook veel foute opslagen, waardoor Spivo enigszins in de buurt bleef. Spivo serveerde zich op haar beurt nog naar 8-6, maar daarna zakte het niveau. Er werd geen druk in aanval gezet en de foutenlast was veel te hoog. Next speelde simpel, maar effectief en hoe langer de set duurde, hoe groter de achterstand van Spivo werd (25-11).

 

Spivo besloot deze set heel snel achter zich te laten en met een andere opstelling en iets meer servicedruk de volgende set in te gaan. Wat direct opviel was dat Spivo minder fouten maakte. Er werd een kleine voorsprong opgebouwd, maar als Spivo soms iets dodelijker had geopereerd was die voorsprong al groter geweest. De passing stond veel stabieler en de kleine voorsprong van Spivo bleef een tijd in tact. Halverwege de set gingen blokkering en verdediging steeds beter samenwerken en Spivo haalde een hoog niveau in de aantrekkelijke rally’s. Next Volley kwam heel lastig tot scoren en Spivo kwam al op 16-24 op setpoint te staan. Van de batterij aan setpoints werden er een paar verspeeld, maar na een Spivo time-out serveerde Next Volley fout (19-25).

 

De sterke lijn van set 2 kon Spivo niet vasthouden bij het begin van de derde set. Next Volley liep uit naar 5-1, maar Spivo was nu eerder bij de les dan in set 1. Door meerdere blokpunten kwam Spivo op 7-7 langszij en door goede services trokken de Spijkenissers door naar 7-11. Next Volley kwam nauwelijks tot volwaardige aanvallen en Spivo strafte de geboden kansen genadeloos af. Meerdere serveerders van Spivo namen de passlijn van Dordrecht zwaar onder vuur en Spivo liep uit naar 10-20. Een afstraffing dreigde, maar Next Volley serveerde zich snel terug naar 16-20. De set leek te keren toen de Drechtstedelingen zich vervolgens naar 18-21 knokten. De spanning in de zaal steeg, maar Spivo behield de juiste focus. Met stabiel spel maakte Spivo het professioneel af (18-25).

 

Spivo pakte goed door in set 4. Dankzij goede services stond het al snel 1-6. Next Volley was de draad volledig kwijt. Enkele prachtige en lange rally’s volgden vervolgens, waarin beide teams mooi volleybal lieten zien. Dat was het moment dat Next Volley weer beter in haar spel kwam. Vanaf 8-8 was het een lange tijd stuivertje wisselen tussen beide teams en de wedstrijd was in evenwicht. Tegen het einde van set werden op rij twee ballen die door Next Volley uit geslagen werden, door de arbitrage ‘in’ gegeven. Spivo verloor daar de aansluiting, maar bleef vechten. Het verzet was echter gebroken en de thuisploeg besefte goed dat ze hier waren ontsnapt aan een mogelijke 1-3 nederlaag (25-21).

 

Door een snelle 6-1 voorsprong voor Next leek Spivo zich al snel in de vijfde set gewonnen te moeten geven. Echter serveerde Spivo zich heel knap terug naar 6-7 en deed weer mee om de overwinning. Op 8-7 werd en van kant gewisseld en die wissel deed Spivo geen goed. Sinds lange tijd kwam Spivo in een fase van teveel eigen fouten en daar profiteerde de thuisploeg dankbaar van. Spivo kwam niet meer tot scoren en moest zich na een mooi volleybalgevecht toch gewonnen geven (2-3).

 

We zeggen het niet vaak, maar we hadden dit keer meer verdiend dan twee punten. Hoe dan ook zijn het twee mooie bonuspunten waar we vooraf waarschijnlijk voor getekend hadden. Spivo heeft van de tweede tot halverwege de vijfde set goed spel laten zien en daar mag het trots op zijn. Er volgen nog vijf finales en de eerste daarvan is thuis, volgende week, tegen VCN.

 

(Verenigingsverslag).