· 

Ttv De Sprint 1 verbijt de teleurstelling.

Wedstrijdverslag Scylla 3- De Sprint 1: Uitslag 7-3.

Opstelling Scylla: Mads Oomen, Bram van Kuijck, Esmee van Marwijk. 

Opstelling De Sprint: Wesley van der Hurk, Demelsa Basie, Martijn Bekker.

 

Wesley mocht de middag openen tegen Mads Oomen. Wesley moest duidelijk nog in zijn spel komen. Mads is een speler die voornamelijk met zijn forehand harde aanvalsballen speelt. Wesley had hier geen antwoord op en Mads won de wedstrijd met 3-0. De Sprint op achterstand.

 

Hierna speelde Demelsa tegen Bram. Het was een wedstrijd met af en toe mooie rally’s waarbij Demelsa toch in elke game net iets vaster bleek dan Bram en de wedstrijd met 3-0 won. Stand 1-1.

 

Daarna nam Martijn het op tegen ook een linkshandige speelster, Esmee van Marwijk. Het werd een spannende wedstrijd. Esmee kwam op een 2-1 voorsprong in games, maar door tactischer te spelen en zelf meer het initiatief te nemen won Martijn de vierde game en was de stand 2-2. In de vijfde game bleek Esmee toch iets beter en won zij de wedstrijd met 3-2. De Sprint opnieuw op achterstand.

 

Het dubbel Martijn/Demelsa trad aan tegen Esmee/Mads. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin de meeste games boven de 10 werden beslist. Demelsa en Martijn hebben in de duocompetitie veel met elkaar gedubbeld en zijn dus goed op elkaar ingespeeld. De eerste game ging nog verloren, maar Demelsa en Martijn kwamen beter in de wedstrijd. Bij een 2-1 voorsprong in games lieten zij in de vierde game op een 10-7 stand nog 3 matchpoints onbenut, om de game uiteindelijk met 12-10 te winnen en de stand weer in evenwicht te brengen, 2-2.

 

In de wedstrijd daarna was Bram van Kuijck met 3-0 te sterk voor Wesley, die een moeilijke middag had. Stand: 3-2.

 

De zesde wedstrijd van de middag ging tussen Martijn en Mads. Mads speelde een sterke wedstrijd en wist ook Martijn met 3-0 te verschalken. Stand 4-2. 

 

Demelsa moest hierna tegen Esmee. Esmee won de eerste game overtuigend, maar de tweede game speelde Demelsa slimmer en dit resulteerde in gamewinst. De derde game ging vervolgens weer naar Esmee en in de vierde game leek het bij een 5-0 achterstand een ruime overwinning voor Esmee te worden. Demelsa vocht zich terug in de wedstrijd en sleepte een vijfde game uit het vuur. Hierin was Esmee de betere en won zij de wedstrijd met 3-2. Stand 5-2.

 

Martijn won met goed aanvalsspel zijn laatste wedstrijd van Bram van Kuijck en gaf de Sprint weer wat hoop. Stand: 5-3  

 

Wesley speelde zijn laatste wedstrijd tegen Esmee van Marwijk. Esmee maakte zelf weinig fouten en dwong Wesley tot fouten, hetgeen resulteerde in een 3-0 overwinning voor Esmee. Stand 6-3, werk aan de winkel voor De Sprint.

 

Demelsa mocht proberen het vierde punt te scoren tegen Mads Oomen. Ook Demelsa was kansloos tegen Mads en verloor de wedstrijd verdiend met 3-0 waardoor de eindstand op 7-3 werd bepaald.

 

Reactie Demelsa: "Het is jammer dat we met 7-3 verliezen. Ik had eigenlijk gehoopt op nog 1 punt meer, zeker gezien de twee wedstrijden die we in vijven hebben verloren. Scylla is een directe concurrent van ons, dus deze nederlaag komt dan ook hard aan. Ondanks dat hebben we Scylla nog onder ons weten te houden. Deze poule ligt heel dicht bij elkaar, want we staan 3 punten boven de nummer 6, maar ook maar 4 punten onder de nummer 1. Alles is nog mogelijk, dus hopelijk kunnen we ons volgende week tegen Middelburg herpakken."