· 

Tafeltennisuitslagen maandag 9 en dinsdag 10 maart 2020.

De Sprint 1 heeft dinsdagavond de maximale score behaald in de Hoofdklasse A van de duocompetitie. Tegenstander Alexandria'66 2 droop na afloop met een 5-0 nederlaag af.

Dennis Wieringa kende geen mededogen met de Rotterdammers Falko Schouten en Luc Janssen. Falko was kansloos (11-3, 11-3, 11-5) , tegen Luc moest Dennis "vol aan de bak" (11-8, 11-7, 7-11, 11-8). Martijn Bekker boekte twee benauwde overwinningen. Hij won met 11-7, 14-12 en 12-10 nipt van Luc en ook tegen Falko moest Martijn tot het uiterste gaan: 11-6, 10-12, 11-6, 9-11, 14-12. 

 

De Sprint 4 leed maandagavond in de in de 5e klasse B een 2-3 nederlaag bij Scyedam 5. De Brielse punten kwamen van Daan Geest. Rob van der Horst kwam niet tot winst. Ook het dubbel ging naar Scyedam.

 

De overige teams speelden niet en komen later deze week in actie.

 

De Beer 1 heeft maandagavond de uitwedstrijd in de 2e klasse E van de duocompetitie met 3-2 verloren van en bij Reflex (L) 1. Een prima uitslag tegen de koploper die zonder de sterkste speler in actie kwam. 

Thomas Baaij was voor de Rozenburgers Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar te sterk. Edwin wist wel Bob Out te verslaan. Samen met Arnold won Edwin ook het dubbelspel.

De Beer 1 zal in de tweede competitiehelft alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te ontlopen. Het sterkste team hebben ze nu in ieder geval al gehad. De concurrentie komt van Vriendenschaar 2 en TOV 1. We gaan het volgen...

 

De Beer 2 speelde dinsdagavond in de 3e klasse D een thuiswedstrijd tegen Dordrecht 6. De uitslag is nog niet bekend gemaakt. De Beer 4 ontving in de 5e klasse H TTVA 5 en verloor in Rozenburg met 1-4. Michel de Vries boekte de enige Rozenburgse overwinning. Hij won van Gerrit Verhaar. Ben van der End kwam niet tot winst. Man of the match was TTVA speler Nico Barten. Hij bleef ongeslagen en won samen met Gerrit het dubbelspel.

 

De Repelaer 1 heeft in de zeer spannende 2e klasse F van de duocompetitie de leiding genomen na de 4-1 overwinning op hekkensluiter Tavenu 2. Marcel van de Ende van Tavenu versloeg in de openingspartij Wim Muit met 3-0 (11-7, 11-4, 11-9), maar daarna wist het Spijkenisser duo de Numansdorpers tot de orde te roepen. John van der Draai versloeg zowel Eddie Visser (3-1: 11-6, 8-11, 11-8, 11-8) als Marcel van de Ende (3-1: 11-6, 11-4, 10-12, 11-8) en won samen met Wim Muit het dubbelspel (3-0: 11-7, 11-7, 11-5). Wim Muit versloeg in de slotwedstrijd Eddie Visser eenvoudig met 3-0: 11-7, 11-6, 11-3. 

Het is zeer spannend in deze poule: De Repelaer 1 gaat nu samen met Drivers 1 aan de leiding: 15 uit 5, gevolgd door Pingwins 1 (13 uit 5), Gorkum 1 (12 uit 5) en Trefpunt 1 (12 uit 5). Tavenu valt tot nu toe uit de toon: 8 uit 5. Het wordt dus een leuke tweede competitiehelft in de 2e klasse F.

 

De Repelaer 2 heeft maandagavond in de 2e klasse G stevig de leiding genomen door mede kampioenkandidaat ATTC 2 met 4-1 te verslaan. Met de man in vorm in de gelederen kunnen de Spijkenisser mannen zich op gaan maken voor een mooi competitieslot. Jakub Czarny (foto) is de man in vorm. Hij speelt momenteel erg sterk en bleef ook maandagavond zonder nederlaag. Jakub versloeg zowel Wilbert van der Klugt (3-1: 11-5, 11-7, 7-11, 11-1) als Ronald Bosch (3-0: 11-8, 13-11, 11-4). Johan Krohne behaalde een zwaar bevochten overwinning op Ronald Bosch (3-1: 11-9, 11-5, 7-11, 16-14), maar verloor van Wilbert van der Klugt (1-3: 9-11, 11-7, 6-11, 11-13). Samen met Jeffrey Tempelman wist Jakub Czarny ook het dubbel tot een goed einde te brengen: 3-0 (11-9, 11-5, 11-5). Dat bracht de eindstand op 4-1.

 

De Repelaer 3 heeft de leiding genomen in poule 5/A van de reguliere competitie.

De Repelaer 3 ontving het team van Atlantic. Als altijd een leuke en sportieve ontmoeting van oude bekenden. Nadat Frank Wagemans in de eerste partij de eer moest laten aan Jack Jonathans, wisten René Bernouw en Rinus van Lier het team op voorsprong te zetten. 

Atlantic wist met Jack Jonathans en Elly Lammers echter de dubbel te pakken ten koste van Frank en Rinus.

Helaas moest Hennie van Leeuwen van Atlantic in haar tweede partij na een ongelukkige val met een knieblessure afhaken en werd alleen nog door Rinus van Jack verloren zodat de eindstand op 7-3 uitkwam. 

Als gevolg hiervan staat het Repelaer team nu op een gedeelde eerste plaats met NTTC. 

 

De Repelaer 4 heeft in de 4e klasse B de thuiswedstrijd tegen Twenty One Up 6 dinsdagavond met 2-3 verloren. Paul de Haas boekte twee mooie zeges op Vittorio Langella en Shaam Ramdjielal. Marcel de Haas kwam niet tot winst. Omdat ook het dubbelspel naar de Rotterdammers ging, was de kleine nederlaag een feit.

 

De Repelaer 5 heeft in Leidschendam een mooi 5-0 overwinning behaald op VVV 10 (5e klasse F). Het was beslist geen walk over voor Kees van Oers en René Bernouw. Drie van de vijf wedstrijden werden pas na de volle vijf games beslist (1x Kees, 2x René). Het dubbelspel ging eenvoudig mee naar Spijkenisse (3-0).

 

De Repelaer 6 versloeg dinsdagavond in de 5e klasse E Boomgaarshoek 5 met 4-1. Spijkenisser Joop van Loo boekte een vijf games winst tegen Dennis van Hoorn én Richard Pijlman. Daan van Houdt verloor van Richard (0-3), maar won van Dennis (3-1). Ook het dubbelspel ging naar De Repelaer.

 

Hellevoets Effect 1 heeft maandagavond koploper Korendijk 1 een 3-2 nederlaag toegebracht in de 3e klasse B. De nog steeds niet 100% fitte Onno Blok won zijn beide wedstrijden, 3-1 revanche op Jos Verkaart en 3-0 tegen Marijn Barendrecht. Arno Ynzonides won van Marijn (3-1), maar moest Jos feliciteren: 2-3 (9-11 in de 5e game). Het dubbel werd een zwaar bevochten overwinning voor Korendijk 1. 

De strijd voor het kampioenschap ligt weer helemaal open. Korendijk 1 gaat aan de leiding met 14 punten uit 5 wedstrijden, gevolgd door Gorkum 2 en Hellevoets Effect 1 met 13 uit 5. Ook Alexandria'66 6 is met 11 uit 4 nog in de race. Slechts Boomgaardshoek 2 valt wat uit de toon en lijkt de voornaamste degradatiekandidaat in deze poule van 5 teams. 

 

Hellevoets Effect 2 is topfavoriet voor de titel in de 3e klasse C. Maandagavond lieten ze concurrent TOGB 2 met 3-2 achter zich. Barry van Dijk behield zijn ongeslagen status door Gordon Finch (zij het moeizaam) en Joost Zoetemelk (geconcentreerd, soeverein) te verslaan. Joyce Ynzonides-Janissen verloor van beide tegenstanders, maar wist samen met Barry wel het dubbel met winst af te sluiten.

 

Hellevoets Effect 3 heeft in de 5e klasse B de uitwedstrijd bij Sorry 5 met 2-3 verloren. Henk Brongers kwam niet tot winst. Dimitri Dongor boekte twee zeges en zorgde ervoor dat zijn twee tegenstanders Mark Mourits en Ronald Breuseker van hun ongeslagen status afraakten. Het dubbel was ook voor de twee Oud-Beijerlandspelers. 

 

Hellevoets Effect 4 heeft zichzelf maandagavond een goede dienst bewezen door Sorry 6 na een pittige wedstrijdavond met 3-2 te verslaan. Drie van de vijf wedstrijden werden in 5 games beslist. De overige twee in vier games.

Gerard de Man bleef aan de goede kant van de score. Hij vocht zich naar twee mooie overwinningen toe tegen Mark de Bruin (3-2) en Niels de Vlaam (3-1). Joost Voogt kwam tegen beide tegenstanders net te kort voor een overwinning (Niels 1-3 en Mark 2-3). Maar gelukkig wonnen Gerard en Joost wel het dubbel waardoor de hekkensluiter verder op achterstand werd gezet. 

 

Bernisse'80 1 speelt vrijdag een thuiswedstrijd voor de 5e klasse  Bernisse'80 2 speelde dinsdagavond in en tegen Oude Tonge 1 (6e klasse A) en verloor met 1-4. Abbenbroekers Cor Bal en Henk Moree hadden niets in te brengen tegen Adrie Rijk. Cor Bal won de openingswedstrijd nog wel van Issam Taleb. Het dubbel ging ook naar het Oude Tongeduo.