· 

Schoolvoetbal bij VV Rockanje groot succes!

 

Woensdag  11 maart het school voetbal toernooi voor de groepen 7-8 op het complex van VV Rockanje op de Drenkeling aan de Korteweg. Nou ons complex de Drenkeling doet zijn naam eer aan want wat was het duimen draaien na al die regen afgelopen dagen en toch wel lichte twijfel konden we wel gaan voetballen in de Meisjes poule op veld 2 , want de jongens zaten tenslotte op veld 1 het kunstgras  , maar een organisatie moet ook beetje geluk en mazzel hebben en dat zal wel in de persoon van Peter Naaktgeboren liggen dan maar alle toernooien die hij organiseerd zijn de weergoden hem altijd wel goed willend, vandaag niet anders want een klein zonnetje over De Drenkeling vandaag en de consul die zijn goedkeuring gaf en dus de eerste echte voetbal schooldag vandaag.

 

De gehele voorbereiding was tijd rovend maar als je dan ziet dat het zo loopt kan je alleen maar tevreden zijn en altijd zijn er dingen voor verbetering vatbaar. Ook dingen, die we dan weer meenemen naar 25 maart voor de groepen 5-6 toernooi, maar vaak zijn het ook dingen waar geen grip op is en altijd op het laatste moment de kop op steekt.

 

Als eerste wil ik namens de de VV Rockanje maar ook wel als lid activiteiten commissie van de Zeewinde een aantal personen bedanken en dan heb ik het over de sponsors die de Zeewinde volledig in het nieuw hebben gestoken , helaas met geen succes vandaag maar daar komen we later op terug , een super mooi tenue

 

Ook alle mensen die vandaag geholpen hebben en ieder weet dan wie ik daarmee bedoel ook rondom de wedstrijden ongelofelijk bedankt voor deze super middag dank zij jullie is deze middag ook een super succes geworden. Natuurlijk heb ik niet alles kunnen zien maar wel veel gehoord dus zal per poule wat proberen te schrijven.  Speciaal dank aan Milan Steen, Fygo  Broeders en Juul vd Ham en natuurlijk juf Marsja want dankzij deze toppers konden we heel snel en goed alles gereed brengen in de ochtend. ( En sorry juf Marsha en ouders maar fruithapje werd het vandaag even niet voor deze toppers want een gevulde koek had ik als organisatie geregeld dus iedereen mag mij daar over aanspreken. Graag maak ik voor 25 maart ook weer gebruik van groep 8 leerlingen met gereed brengen van de velden voor het schoolvoetbal toernooi voor de groepen 5-6.

 

Alle scholen waar op tijd aanwezig en ieder toernooi heeft een late opstart maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht het wedstrijd secretariaat, het bolwerk voor een toernooi onder leiding van Arriane Smolders welke dit voor het eerst deed en ik alleen maar kan zeggen chapeau want deze taak is bij een toernooi de meest ondankbare en moeilijke die er is en hierin kan ik alleen maar zeggen topklasse want het ging perfect, en dus graag ook weer 25 maart Arriane.

 

De wedstrijden begonnen dan ook op tijd en eigenlijk het hele toernooi hebben we op schema gelopen. Er was alleen op het eind wat uitloop daar er wat wedstrijden waren waar penalty's nodig waren voor een winnaar, zelf was ik ook nog leider van de Zeewinde 1 en werden de overige Zeewinde teams door de super inzet van Joost Verburg, Dennis de Kruif, Dave Bussink en Glen Roozen begeleid.

 

Het schoolvoetbal toernooi vandaag had totaal 54 wedstrijden van 12 minuten dus alles moest ook wel op schema gaan lopen want ondanks dat ons complex de velden met licht heeft wilden we ook niet te ver gaan uitlopen want het is een blijft een school activiteit.

 

Alle wedstrijden een spannend gevecht waar er ook gerekend wordt. Is het beter om 1e of 2e in de poule te worden? Alles bleef spannend, met om een directe race tussen Meester Glen en Meester Dave in de vrouwen poule, welke door Meester Dave in het voordeel werd beslecht, maar het team van Meester Glen het leukste voetbal speelde en Meester Glen dan ook  van iedere uitslag van de Zeewinde een geintje maakte.

 

Zonder scholen tekort te doen want ieder school en team heeft leuk toernooi gehad hopen wij dan  moesten de uiteindelijke winnaars in de meisjes poule komen uit  de wedstrijden De Zeewinde 1 – Leonardusschool 1 en  Het Overbos 1 –Het Overbos 4 , Waarbij de 1e wedstrijd spannend was tot op het eind maar de Leonardusschool 1 met 1-0 aan het langste eind trok en zich dus mogen opmaken voor de volgende ronde 6 mei te Nieuwenhoorn , de andere wedstrijd was het onderonsje tussen de Het Overbos waar Het Overbos 1 aan het langste eind trok en zich dus ook  mogen opmaken voor de volgende ronde  te Nieuwenhoorn.

 

In de Jongens poule vele wedstrijden die beslist moesten worden door de beruchte penalty serie  , en dan weet iedereen dat is een loterij waar de beste wint en vaak de keeper de winnende van het team is.  Uiteindelijk moest eerst de Zeewind 3 het onderspit delven in de penalty serie  , en was het ook de Zeewinde 1 die in een spannende wedstrijd tegen de Nederland kampioen van vorig jaar de Leonardusschool 1 na een een wedstrijd van 0-0 het onderspit delfde in de loterij met uiteindelijk de meest vreselijke goal om er uit te vliegen de 7-6 op de lat tegen de rug van de keeper Jordy , heel zuur en allemaal balende spelers , maar als leider zeg ik chapeau voor mijn team , maar zeker ook voor alle andere teams vandaag. Als leider maar zeker als organisator van het schoolvoetbal groep 7-8 heb ik vreselijk genoten vandaag , en 100% goed doe je het nooit maar uit alles kan weer leerling getrokken worden.

 

Als leider maar zeker als organisator zeg ik bedankt aan alle scholen, teams, leiders  . meesters en juffen maar zeker alle vrijwilligers en zeker niet te vergeten aan de VV Rockanje voor het belangeloos beschikbaar stellen van het complex voor deze dag en we gaan op naar het toernooi van 25 maart voor  de groepen 5-6.

 

Tot slot ook bedankt aan Dyren Kammah en Floris Smolders voor het helpen na het toernooi met opruimen van de velden.

 

Namens mij maar ook namens de andere scholen wensen wij :

 

LEONARDUS 1 meisjes poule , MEESTER EEUWOUT / GEUZENSCHIP 1 jongens poule , HET OVERBOS 1 meisjes poule en LEONARDUS 1 jongens poule veel succes in de volgende ronde en hopelijk gaan jullie dan ook daar de eer voor de regio Voorne Putten, Brielle, Vierpolders en Zwartewaal hoog houden , en als aanspreekpunt voor deze regio ga ik zeker proberen even mij  gezicht te laten zien op 6 mei in Nieuwenhoorn.

 

 

 

Allen bedankt voor jullie super inzet vandaag op complex de Drenkeling in Rockanje bij het schoolvoetbal toernooi groepen 7-8.

 

Peter Naaktgeboren

 

Leider de Zeewinde 1 jongens en Organisatie School voetbal groep 7-8

Foto 1 = Presentatie nieuwe tenue 2= Presentatie sponsor en activiteitencommissie 3 = Fygo Broeders, Milan Steen en Juul van de Ham. 4 = De Zeewinde 1 in opperste concentratie voor de eerste wedstrijd 5 = Meester Glen in gedachte met Sue Homma als trouwe supporter.