· 

VV Hellevoetsluis MO15 door naar volgende ronde Abel Cup

 

Op woensdagavond speelde VV Hellevoetsluis MO15 in de tweede ronde van de Abel cup (Rijnmond cup) tegen DJS. Natuurlijk deden wij dat weer in de tenue’s van GebuVolco.

 

Alle meiden waren aanwezig en iedereen heeft gespeeld ook al hadden sommige last van wat pijntjes. De eerste helft oogde wat rommelig en de meiden hadden zelf het gevoel dat het allemaal niet zo lekker liep. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit ook door de tegenstander kwam. Zij speelde gewoon goed. Toch komen de meiden van Hellevoetsluis op voorsprong. Het lijkt een frommel goal en hij komt uit het niets, maar van redelijke afstand schiet Kealey op het doel. De bal lijkt houdbaar, maar de keepster van DJS laat de bal gaan. 1-0. Kort daarna is het rust. Natuurlijk zetten wij in de rust de puntje op de i en dat is te zien. In de tweede helft loopt alles veel beter en komen de combinatie op gang. Net op het midden van onze eigen helft wordt de bal verovert doende verdedigers. De bal wordt direct doorgespeeld naar het middenveld en deze leggen hem opzij naar rechts. Daar komt een diepte pass op Leela. Met haar snelheid haalt ze die bal makkelijk en geeft een fantastische voorzet voor het doel. Layla staat hier helemaal vrij en heeft alle tijd om aan te nemen en een pegel los te laten. De keeper is kansloos en de 2-0 is daar. Dan lijkt DJS dichterbij te komen en scoort 2-1. Alle meiden roepen dat de bal al achter was en onze grens zegt dit ook. De scheidsrechter vond de bal echter nog in, maar constateerde buitenspel. Het blijft dus 2-0. DJS is gebroken. Dat is het teken voor Zoëy om vanaf eigen helft een rush in te zetten, door te breken in de zestien en met de buitenkant van haar rechtervoet de bal door de benen van de keepster te spelen. 3-0 en ondanks Corona gaan de meiden los in feest gedruis! In de laatste minuut is het nog bijna 4-0 door een kopbal van Leela uit een corner. Goed gespeeld en mooi om te zien dat de meiden naar de next level gaan. Slidings (Victoria) en kopballen worden gemeengoed! Op de volgende ronde in de cup! Met dank aan Patrick Lagerwaard voor het verslag en de foto.