· 

De SV Spijkenissejeugd gaat van offline naar online : de clubavond op Lichess!

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het COVID 19 virus in te perken, gaan bij schaakvereniging Spijkenisse alle clubactiviteiten in maart niet door. Maar dat zal het schaakenthousiasme niet koesteren onder onze jeugdleden! Om die reden hebben we afgelopen avond, tijdens onze jeugd clubavond van 18:30 tot 19:30, een pilot georganiseerd voor een online lichess toernooi!

 

Het was nog even aanvoelen hoe dit zou bevallen en hoe het online schaken zou verlopen, maar de jeugdigen waren erg enthousiast! In totaal hebben 21 verschillende schakers mee gedaan, van jong tot oud en van kind tot ouder, en was iedereen zo schaakgierig dat we daarna nog een uur door zijn gaan schaken!

 

Uiteindelijk is er uiteraard een eindstand en zien we van de jeugd dat deze ronde Lavanan Ponnaiya en Jasper van Roon de eerste plaats kunnen claimen. Op de gedeeld derde plaats kwamen Luca van Deelen en Pathaman Ponnaiya. Lisa Verbunt werd uiteindelijk vijfde. Van de ouders wist Peter Maes de troon te claimen en is Jasper Verbunt tweede. Wouter van Roon heeft zijn tijd genomen en moest een paar vervelende tegenstanders treffen, maar van de ouders is hij wel derde!

 

Aangezien we horen dat het erg positief is ervaren onder de schakers, zullen we de komende weken dit voort zetten. Elke vrijdagavond dat er geen clubavond is zullen we een online toernooi organiseren waarbij de toppers ook een prijs zullen ontvangen bij onze jaarlijkse afsluiting! Ook de beste ouder zullen we in het zonnetje zetten!

 

Bij de jeugdafdeling gaan we nog goed nadenken over het format en hoe we besluiten de resultaten verwerken naar een eindstand. Waarschijnlijk zullen we een vergelijkbaar systeem hanteren als bij de GP-toernooien van de regio. Hierover zal binnenkort nog meer informatie komen.


Ook de senioren kunnen nu op vrijdagavond schaken met Lichess.

Geachte leden van SV Spijkenisse,

 

Wellicht heeft u gezien dat er afgelopen vrijdag een online toernooi gedraaid is tijdens de jeugdclubavond. Door de respons en reacties wilden wij een vergelijkbare opzet doen voor de senioren.

In de aan u gestuurde mail staat een link naar het toernooi. U kunt ook (als u dat nog niet heeft) een lichess-account daar aanmaken. Dit is gratis.

Elke vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 zal de online clubavond geactiveerd worden.
Tijdens dit toernooi spelen we normale partijen met 10 minuten en 5 seconde increment op de klok per partij. In de twee uur dat dit toernooi bezig is kan je aansluiten en weggaan wanneer je wilt. Je tegenstander wordt bepaald door hoeveel punten je hebt en je wordt ingedeeld tegen schakers die op een vergelijkbare plek staat in de ranglijst.
U kunt zodoende zo vaak als u wilt spelen in die twee uur tegen andere leden die op dat moment online zijn.

Onze jeugdleider, Steyn de Lange, zal de toernooien instellen op lichess. En ikzelf ben het aanspreekpunt voor vragen rondom het speeltempo, de openingstijden en andere zaken.

Aankomende vrijdag, 20 maart, zullen wij deze voor het eerst voor de senioren gaan draaien. We hopen u dan online te mogen zien.

Met vriendelijke groet,

 

 

Namens het bestuur
Werner Hübner
Competitieleider SV Spijkenisse