· 

Tussenbalans Regionaal Vrouwenvoetbal

Het was de bedoeling om in de uitzending van Sport op Voorne Putten Radio vandaag de tussenbalans op te maken van het Vrouwenvoetbal, maar de uitzending was, ondanks het niet hebben van live sport, te goed gevuld. Met dank aan onze bijzondere gasten van hedenmiddag. Door de interviews met Dirk van Amen, Leonie Bodaan, Jolanda Kramer-Willemse, Lorena en Maybel Willemse, Peter Hoek en Johan Belder en Naomi van Krevel, was onze uitzending toch van begin tot eind gevuld. 

Daarom vindt u de beloofde tussenbalans van het Vrouwenvoetbal terug op onze website.

In de 2e klasse B vinden we Zuidland Vrouwen 1 na een goede start met 2 zeges, momenteel na 15 wedstrijden terug op de 11e positie (van 13 clubs). Hierbij moet worden gezegd dat het team van coach Michel Visser te kampen heeft gehad met een aanzienlijke lijst aan blessures. De laatste zege van de Zuidlandse hoofdmacht dateert van 7 december. Nadien heeft het team niet veel meer kunnen presteren, met de laatste wedstrijd een 9-1 nederlaag tegen Jodan Boys. Door 2 maal na strafschoppen te winnen, van respectievelijk Jodan Boys en VVOR, zit Zuidland nog wel in de Kwartfinale van de Voetbal Rijnmond Cup waarin Antibarbari de tegenstander zal zijn. De gedwongen rustperiode komt dus wellicht voor Zuidland niet eens heel slecht uit... Kunnen ze bij de hervatting de draad weer oppakken??

 

In de 3e klasse F vinden we Zuidland vrouwen 2 terug op een 7e plaats met 13 uit 12. Zij moeten echter veelvuldig dubbele wedstrijden spelen door de vele blessures bij Vrouwen 1. Het lijkt erop dat die inspanningen een betere klassering in de weg gaan staan...

 

In de 4e Klasse 1 vinden we de meeste regioploegen terug.  Koploper Hekelingen Vrouwen 1 had na 12 duels de maximale score en de eerste periode op zak, maar men kende een klein dipje door een 0-0 tegen Zuidland Vrouwen 3 en een thuisnederlaag tegen Poortugaal, maar de laatste wedstrijd tegen GHVV 13 werd wel weer gewonnen.

Rozenburg Vrouwen 1, dat nog 3 inhaalduels te goed heeft, staat slechts 1 verliespunt achter de Spijkenisser vrouwen. De onderlinge ontmoeting werd echter wel een zege voor Hekelingen.

Zuidland vrouwen 3 die dus als eerste punten van het ongenaakbaar lijkende Hekelingen afsnoepte, vinden we terug op een knappe 4e plaats met 21 punten uit 11 duels. De Defensie van Zuidland blijkt erg goed, want de Zuidlandse dames incasseerden tot nu toe slechts 11 tegengoals.

Op de 6e  plaats vinden we Rockanje Vrouwen 1. Het Team van Arjan Witte boekte in de 12 gespeelde duels tot nu toe 6 zeges en een gelijk spel. Men heeft echter een gat naar nr 7 DBGC van 7 punten. Op plek 8 vinden we GHVV '13  dat tot nu toe slechts 11 keer in actie kwam en daarin vooralsnog 9 punten wist te halen. Daaronder staat SSS vrouwen 3, dat tot nu toe pas 9 duels volmaakte in deze behoorlijk scheef lopende competitie wat het aantal gespeelde duels betreft, nrs 10 en 11, respectievelijk Pernis en Fios hebben beide 13 duels achter hun naam 

 

In de 5e klasse 3 tenslotte vinden we ook 4 regioteams terug. Achter Koploper ZBVH vrouwen 1, dat met 74 treffers wel erg makkelijk scoort in de 14 gespeelde duels, is Zuidland Vrouwen 4 met een 5e plek de best presterende regioploeg. Voor de 22 behaalde punten speelde men echter al wel 16 duels. Zuidland Vrouwen 5 staat 8e maar speelde pas 12 keer. Op plek 10 vinden we SC Botlek Vrouwen 1 terug dat 15 punten heeft uit 16 duels. De laatste regioploeg is de staartploeg van deze 5e klasse Hekelingen Vrouwen 2 dat in hun 14 gespeelde duels pas 2 zeges en een gelijk spel boekte. Deze 2 zeges, tegen Botlek en Binnenmaas, en het gelijke spel tegen de Jonge Spartaan boekten ze echter in de 3 eerste duels van deze competitie. Aanvankelijk zat ook Rockanje Vrouwen 2 in deze afdeling, maar zoals u hebt kunnen horen in het Radiointerview met Arjan Witte, heeft Rockanje helaas moeten besluiten vrouwen 2 terug te trekken uit de competitie.