· 

Tussenbalans regionaal Mannenvoetbal.

Ondanks dat het nog lang niet bekend is wanneer en hoe er een eventuele hervatting van de competitie plaats zal vinden, hierbij de tussenbalans hoe onze regionale voetbalverenigingen er voor staan.

 

In de Hoofdklasse A vinden we Spijkenisse, na een moeizame eerste periode en een uitstekende 2e periode die uiteindelijk op 1 goal weggekaapt werd door SC Feyenoord, terug op de 11e positie. Hopelijk kunnen de Mannen van Peter Wubben de draad weer oppakken en hun vertrekkend trainer met een goede klassering zijn lange dienstverband waardig laten afsluiten.

 

 

In de 1e Klasse B vinden we Brielle vooralsnog terug op de 5e positie. De Geuzenpark bewoners grossieren de laatste tijd met name in gelijke spelen. 8 van de 17 duels eindigden gelijk. Ook de doelcijfers 24-24 zijn veelzeggend. De ploeg verliest weinig maar scoort heel moeizaam. Kunnen de mannen van scheidend trainer Stanley Rieborn met een goede laatste periode wellicht nog een beetje kleur aan hun seizoen geven?

 

In de 2e klasse D vinden we Rozenburg, dat als promovendus een aardige eerste periode kende, maar in de 2e periode wilde het niet echt mee zitten voor de mannen van Peter Marcel Nauta. Men is naar de 9e plaats gezakt, en staat nog slechts 3 punten van een nacompetitieplek. Er moet nog wel ingehaald worden tegen Deltasport, maar nu die hun geschorste spelers na de straf als gevolg van een vechtpartij tegen HMSH terug krijgen zal ook dat geen makkelijke opgave zijn. Hopelijk hoeven de mannen van Sportpark West, zich na een hervatting niet te mengen in een anders onvoorspelbare strijd om handhaving. want dan zou het nog wel eens erg lastig kunnen worden.

In de Zeeuwse 2e klasse E vinden we Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis  terug. De mannen van Ron van den Berg, vooraf getipt als Kampioenskandidaat, maken dat met de huidige klassering, met slechts 2 nederlagen waar, Men heeft een gat van 10 punten met naaste achtervolgers Yerseke en Serooskerke, en moet normaal gesproken genoeg marge hebben om het kampioenschap binnen te halen.

De mannen van Edwin de Koning, die na het Jubileum van de vereniging op wens van het grootste deel van zijn spelersgroep toch zijn 10e seizoen in is gegaan, hadden gehoopt om ook mee te kunnen strijden om promotie, maar in de eerste seizoenhelft zat het de mannen niet altijd mee. De laatste 3 wedstrijden heeft men echter wel langzaam wat afstand van de onderste plaatsen genomen waardoor de mannen nu terug te vinden zijn op plaats 9. Het zal echter nog wel waken zijn, want in de vooral met fysiek spel gedomineerde afdeling moeten de Brielsestraatwegbewoners niet in een degradatievoetbal strijd verwikkeld raken, want daar lijken ze de capaciteiten een beetje voor te missen. Als men daarvan verschoond blijft kunnen ze hun trainer wellicht met een positief resultaat zien vertrekken naar een voor hem hogere stap bij hoofdklasser Smitshoek.

 

In de Voorne Putten based 3e Klasse D wordt de competitie redelijk beheerst door een ongerechtigde speler bij het schiedamse HBSS, De KNVB heeft namelijk in al hun wijsheid besloten dat HBSS 10 duels moest overspelen. Cru genoeg kunnen ze daar uiteindelijk zelfs nog beter uit komen.

OVV, dat toevallig dit afgelopen weekend tegen HBSS had moeten uitkomen staat momenteel 5e, Achter het tot nu toe redelijk ongenaakbare CION, dat een gat van 12 Punten heeft op de naaste achtervolgers Kethel Spaland en DVO'32 zou nog in aanmerking kunnen komen voor de nacompetitie. Dat zou een mooie afscheidsprestatie zijn voor de naar GHVV'13 vertrekkende Rob Vuik.

Zuidland, dat als degradant uit de 2e klasse dat terrein ook graag goed wil maken, doet t onder Tom Larssen ook niet gek met een 6e positie. wellicht kunnen ze met een goede laatste periode ook nog kans op de nacompetitie maken.

Aan de andere kant van de ranglijst, is zeker vanwege de situatie met HBSS de strijd voor onze regionale . ploegen zo mogelijk nog spannender. GHVV'13 van de afzwaaiende John Stougje,  staat momenteel 10e, Vierpolders, dat de laatste weken juist een aardige reeks geplaatst had, en waar Paul Bestebreurtje zal vertrekken richting Hellevoetsluis, en zal worden opgevolgd door Hans de Heer, en FC Vlotbrug, waar Richard Koutstaal, ondanks de wellicht toch wat anders geschatte prestaties na het overtuigende kampioenschap vorig seizoen in de 4e klasse heeft bijgetekend, strijden direct om een nacompetitieplaats. Zeker zij zullen met argusogen naar de prestaties van HBSS Kijken. Ook SC Botlek, dat de twijfelachtige eer had om hun laatste 2 duels tegen HBSS te spelen, waarbij ze in Schiedam in de 97e minuut een gelijkmaker moesten incasseren, zal met hun momenteel 14e positie hopen om nog een aantal overwinningen te kunnen toevoegen aan hun totaal om zich op die wijze nog te kunnen mengen in die regiostrijd. Lukt dat niet dan zal de Spijkenisser ploeg. waar Ad Reijtenbagh na dit seizoen ook plaats zal maken voor John Stougje, volgend seizoen helaas afgedaald zijn naar de 4e klasse.

 

Ook in de 4e klasse H vinden we veel regioploegen. Hekelingen staat momenteel 2e en maakt zeer goede kans om de nacompetitie voor promotie te halen. of kunnen zij zelfs koploper GOZ nog gaan bedreigen om t echte kampioenschap? Het gat is 6 punten en de koploper heeft nog een duel te goed, maar wellicht haalt deze onderbreking de ploeg wel uit hun ritme. SCO'63 doet t onder Ozkan Dabak met een 5e positie ook naar behoren, wellicht komen die ook nog in aanmerking voor de nacompetitie, want het gat met hekelingen bedraagt slechts 4 punten. Abbenbroek. waar Jaco Verhoev zijn laatste maanden als hoofdtrainer heeft, staat 9e door een aan Excelsior Rotterdam toegekende puntenaftrek, maar zal vooral kjjken naar de ploegen onder zich,, waardoor er weinig duidelijk is over de eindklassering. Volgend jaar zal Wouter Goosens, die debuteert als hoofdtrainer, echter een behoorlijke kwaliteitimpuls krijgen in zijn selectie als we naar de transfergeruchten kijken.

 

Simonshaven, waar de Sympathieke Peter Hoek, (die gisteren vanwege de stop van het voetbal de tijd en ruimte had gevonden om in ons Sport op Voorne Putten Radioprogramma te komen voor een interview dat u vooral moet terugluisten, red)staat nu 12e maar wil vooral omhoog kijken . Hoek roemde in het genoemde interview vooral de tijdens het trainingskamp ontstane vibe, die ervoor zorgde dat men in de 2e periode aan een aardige serie bezig is.

In de 4e klasse I tenslotte strijden de regioploegen OHVV en Rockanje om het Kampioenschap. Het op zaterdag debuterende OHVV, onder leiding van Mark van Os pakte de eerste periode. en heeft de beste papieren om de vooraf hardop uitgesproken doelstelling te halen. In de Corso Casino play offs heeft men met een knappe overwinning bij Cion, dat zoals u hierboven kunt lezen, Kampioen zal moeten worden in de 3e klasse, aangetoond over een selectie te beschikken die ook een niveautje hoger zou moeten kunnen acteren.

Rockanje, dat na de degradatie vorig jaar natuurlijk ook weer omhoog wil, en waar Harry Rusken, aanvankelijk had aangegeven te zullen vertrekken, maar toch heeft besloten te blijven, zal de Oudenhoornaars echter nog flink wat strijd bezorgen. men staat slechts 2 punten achter en in deze vooral door Goeree Overflakkee gevulde afdeling zitten best enkele ploegen die het met hun speelwijzes de Oudenhoornse titelfavoriet lastig gaan maken. DVV'09 heeft de koplopers in eigen huis al eens laten schrikken, en die hadden juist dit weekend de Oudenhoornaars op bezoek gehad. Ook Rockanje- OHVV staand eind mei nog op de agenda dus er is nog niets beslist.

 

Zwartewaal tenslotte beleeft nogal een kleurloos seizoen. men staat met slechts 2 punten troosteloos onderaan in deze afdeling. De Nieuwe trainer, Dave de Jong, die overkomt van Nieuwenhoorn 2 zal een grote uitdaging hebben om met een herziene selectie een betere klassering te gaan halen het komende seizoen, want voor dit seizoen lijkt er voor Zwartewaal slechts de eer van een individueel succesje middels een spaarzame overwinning in te zitten...