· 

Wintercompetitie Jeu de Woels komt abrupt ten einde.

De 4e periode van de Wintercompetitie bij Jeu de Woels is ten einde. Gelukkig konden de spelers van de woensdagmiddag- en donderdagavondgroep afgelopen week nog spelen. Want ook Jeu de Woeles heeft besloten het RIVM advies op te volgen en de jeu de boulesactiviteiten voorlopig te staken. Wanneer de finalewedstrijden worden gespeeld, wordt nader bepaald.

 

Henny Swemmer is afgelopen woensdag de winnaar geworden van de woensdagmiddagsessie bij Jeu de Woeles. Henny bleef als enige ongeslagen en won drie wedstrijden (13-8, 13-12, 13-6). Maar liefst vijftien spelers eindigden met 2 overwinningen op de tweede plaats. De winst in de 4e periode van deze Wintercompetitie werd binnen gesleept door Engel van Mourik. Engel wist deze 4e periode net als Hans de Brandt 13 van zijn 18 wedstrijden te winnen maar het set gemiddelde was met 71 om 64 in het voordeel van Engel. Beste dame werd Roza van der Slot. zij eindigde als vierde met 12 winstpartijen uit 18 wedstrijden. Jammer voor Hans. Het Algemeen Klassement van de Wintercompetitie (die nu vervroegd tot zijn einde komt) is gewonnen door Jaap Looy (foto). Jaap won 40 van de 53 wedstrijden. Tweede werd Rob Swaep (36 uit 51) voor Nico van Dijke (3e 36/53) en Maja Postma (4e, beste dame 35/52).  

 

Donderdagavond bleef Jan Wezemer als enige van de achttien deelnemers zonder nederlaag, zij het met de hakken over de sloot. Hij won zijn drie wedstrijden met 13-8, 13-11 en 13-12. Een groot peleton volgde hem met twee overwinningen: Bas Bravenboer, Christina van Hulst, Corneel Post-de Hoog, Flor de Ruijter, Henny Swemmer, Jean van Heddegem, Maja Postma, Rob van Leeuwen en Wendy van Yperen winnen elk twee keer. De winst in de 4e periode van de Wintercompetitie kwam na drie avondsessies op naam van Frank Klompenhouwer (heren) en Lyda Buitenhuis (dames). Zij scoorden 6 uit 9. Datzelfde scorepercentage was er voor Bas Bravenboer, Jan Wezemer en Wendy van Yperen. Zij hadden echter een lager puntentotaal (verschil tussen voor en tegen). In het Algemeen Klassement bleef Jaap Looij ook hier aan de leiding (39 uit 54), al zag hij Jean van Heddegem (35 uit 54) iets dichterbij komen. De derde plaats is voor Jan Wezemer (27 uit 42) die op zijn beurt de eerste dame vooraf gaat: Wendy van Yperen (33 uit 54). Wie houdt Jaap Looij nog tegen?

 

Finalewedstrijden komen er aan. Maar wanneer is nog onbekend.

Nu de Wintercompetitie voorbij is, worden er Finalewedstrijden georganiseerd tussen de vier periodekampioenen bij de Heren én Dames van de woensdagmiddag- én donderdagavondgroep.

 

Bij de heren van de woensdagmiddaggroep komen hiervoor Jaap Looy (1e periode), Rob Swaep (2e periode), Frans Wiersma (3e periode) en Engel van Mourik (4e periode) in aanmerking; bij de Dames Maja Postma (1e periode), Anneke Rietveld (2e periode), Henny Swemmer (3e periode) en Roza van der Slot (4e periode).

 

Bij de Heren van de donderdagavondgroep zijn de periodewinnaars Jean van Hededegem (1e periode), Jaap Looy (2e periode), Rob van Leeuwen (3e periode) en Frank Klompenhouwer (4e periode); bij de Dames Wendy van Yperen (1e periode), Corneel Post-de Hoog (2e periode), Maja Postma (3e periode) en Lyda Buitenhuis (4e periode).  

 

De Finalewedstrijden zijn nu voorlopig uitgesteld door het COVID 19 virus. Kunnen de dames en heren voorlopig even in hun achtertuin oefenen... Wanneer de Finalewedstrijden gespeeld zijn, begint de Zomercompetitie.