· 

Ook plannen Jim Doornbosch gedwarsboomd

De triatleet uit Hellevoetsluis maakt zich op om later dit jaar te slagen op het WK Ironman 140.6 op Hawaï. Een wedstrijd over 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen om vervolgens af te sluiten met een volledige marathon over 42.2 km! 

De plannen voor de voorbereiding zijn echter gedwarsboomd door het verschrikkelijke Corona Virus.   

 

De planning was om, vandaag, woensdag naar Mallorca te vliegen voor een 14 daags trainingskamp. We zouden verblijven in Alcudia, waar Jim afgelopen mei nog 3e werd tijdens de Ironman 70.3 Mallorca. Naar een bekende omgeving dus. Helaas is Spanje vanaf maandag al op slot. Vanaf 8:00 mag je de straat niet meer op. Je riskeert een boete van 3.000,- wanneer je zonder reden op straat bent.   

 

Het werd tijd voor plan B... Zuid Frankrijk. Prima optie, maar alle zwembaden zijn gesloten. Hier kunnen we dus ook de gewenste trainingen niet uitvoeren.   

 

Tijd voor Plan C. Thuis blijven  Jammer! Maar het wordt relatief goed weer.  

 

We gaan proberen zo lang mogelijk te blijven zwemmen, maar we houden rekening met een mogelijke lockdown in Nederland. Zodra Nederland op slot zou gaan, passen we het trainingsplan aan en moeten we op een andere manier gaan trainen. 

 

Jim is van nature een positief persoon en gaat absoluut niet bij de pakken neerzitten. De omstandigheden zijn nou eenmaal niet anders. We moeten de adviezen van de overheid volgen en er het beste van maken.