· 

Paarden-EHBO bij Young Leaders HCS.

Op de laatste dag voordat alle maatregelen, naar aanleiding van het corona-virus, getroffen moesten worden hebben de Young Leaders afgelopen zaterdag nog een geweldig leuke workshop EHBO voor paarden gehad. Anniek en Annebelle van de DierenArtsen Combinatie Brielle hebben de Young Leaders heel veel geleerd. Allereerst een stukje theorie over wat een dierenarts allemaal doet. Er lag zelfs een echte schedel van een paard tijdens de theorieles op tafel. Daarna mochten ze zelfs een kijkje nemen en het gebit voelen van Merlijn. Dit kon door een speciaal halster te gebruiken. Er werd verteld wat koliek is en over wonden bij paarden. Bij Pucky, Mooky en Merlijn mochten Young Leaders via een stethoscoop luisteren naar het hart, longen en de darmgeluiden. En zoals op de foto's te zien is zelf verband aanbrengen aan de benen. Bedankt juf Sharona voor het organiseren. Het was een hele leerzame les en Anniek en Annebelle van het DAC heel erg bedankt voor deze geweldige les. #DACBrielle #YoungLeadersKNHS