· 

Voorzitter Ruben Eland van VV Rockanje spreekt zijn leden toe.

Van de voorzitter

Wat een schitterende dag was 21 maart. Wat een fantastisch voetbal weer. Wat hadden we de jongste jeugd graag op een kluitje bij elkaar zien voetballen en wat te denken van onze JO15-1 die langzamerhand het aantrekkingsniveau van het eerste begint te bereiken door de prestaties eerder dit seizoen. Wat hadden we het eerste elftal de afgelopen weekenden kunnen zien knokken om nacompetitie en wellicht werd er al voorzichtig gedroomd van een mogelijke titel.

 

Maar als telt niet in de topsport en ook niet in het dagelijkse leven. De wereld staat op z'n kop en gaat ondertussen toch ook gewoon door.

 

En toch hadden we liever gemopperd op de scheidsrechter, onze teamgenoot bij een gemiste kans, op de vrijwilliger achter de bar als we een paar minuten moeten wachten op een drankje. De realiteit is anders en wat mist iedereen de voetbal, niet alleen alle spelers maar ook de vrijwilligers en het bestuur missen het spelletje enorm.

 

We hebben als bestuur afgelopen week een zeer dramatische oproep gedaan aan alle leden en de ouders, een oproep die we liefst niet hadden gedaan en absoluut niet onze voorkeur had. Echter is er echt wat aan de hand en als vereniging hebben we het complex gesloten voor alle activiteiten, dit op advies van RIVM, de KNVB en ook de eigenaar van het complex, te weten gemeente Westvoorne.

 

In deze periode hebben we heel wat kinderen zien voetballen en dat is op zich heel logisch, je kunt ze niet 24/7 opsluiten, zij moeten ook hun energie kwijt. Het is ook prima als dit in kleine groepjes zou plaatsvinden (conform de richtlijnen) en geen grote samenscholingen zou opleveren. Als er geen schade ontstaat dan is daar niet veel mis mee. Helaas zijn grote groepen aangetroffen die de 1,5 meter niet respecteerden en daarnaast is er ook behoorlijke schade aangetroffen aan 1 van de dug-outs van veld 1.

 

Het handhaven was voor vrijwilligers lastig vanwege bedreigingen en ook de BOA had zijn handen vol en het zou goed zijn als hij zijn energie aan andere zaken kan besteden. Daarom een dramatische oproep vanuit het bestuur om als leden en ouders de verantwoordelijkheid te nemen. Het lijkt erop dat dit inmiddels is gelukt, de afgelopen dagen zijn er geen grote groepen aangetroffen en dat stemt ons zeer tevreden.

 

Grotere financiële schade dan het missen van enorm veel inkomsten kunnen we er als club niet bij hebben op dit moment, het zal lastig genoeg worden aangezien de lasten voor de club gewoon blijven bestaan.

 

We hopen net zoals iedereen dat deze ongelooflijke crisis snel voorbij is zodat we allemaal weer lekker kunnen voetballen en genieten van onze mooie sport.

 

In de tussentijd kunnen jullie genieten van de mooie initiatieven die vanuit de leden zijn gestart, mooie technische en kracht challenges zijn al voorbij gekomen. Daarnaast wil ik ook een ieder aanmoedigen om eens op de site te kijken van v.v. Rockanje en misschien eens wat extra te kopen bij al onze trouwe sponsoren die het op dit moment absoluut kunnen gebruiken.

 

Tot slot allemaal heel veel sterkte in de komende periode, let een beetje op elkaar en hopelijk kunnen we weer snel genieten van onze prachtige sport.

 

Ruben Eland

 

Voorzitter v.v. Rockanje