· 

Alleen DEZE wedstrijd telt voor ons allen

Het Corona Virus houdt Nederland en Europa in zijn greep. Het amateurvoetbal volledig lamgelegd. Net als, uiteraard, de trainingen en wedstrijden voor de Vv Rockanje JO11/2. Trainer en wedstrijdsecretaris Peter Naaktgeboren, schreef een prachtig stuk voor in het jaarboek. 

 

Omdat het insturen van verslagen nu ook even stil ligt, maar ook deze situatie een stukje is wat in het jaarboek moet komen, iets wat nu op deze leeftijd misschien niet direct doordringt, maar over een jaar of 20 als het boek van een stoffige plank komt dan wel direct stof tot praten heeft , want dan zullen we met zijn allen zeggen het seizoen 2019-2020 dat was er 1 waar we eigenlijk maar 1 hele belangrijke voetbal wedstrijd speelden, niet 1 van 60 minuten, maar 1 van vele dagen, weken en maanden.

 

Wat moeten we nu gaan schrijven? Leven we ineens in oorlogs gebied of is dat te hard van stapel lopen maar waar zijn we in vredesnaam in beland? Een virus wat over heel de wereld heel mensen ziek maakt en ook heel veel levens kost vreselijk en onwerkelijk in een land als Nederland toch?Met al die faciliteiten die we rijk zijn is het nu toch echt zo dat ook Nederland geen grip krijgt op dit onwerkelijke maar daad werkelijke virus. 

 

En ja het is vreselijk balen dat er nu niet gevoetbald kan worden, maar wat is tegen een bal trappen of een doelpunt maken, of verdedigen als een stofzuiger, keepen als een onverslaanbare kat , een steekbal geven vanaf het middenveld ten opzichte waar we nu in beland zijn , er telt nu maar 1 ding dat is zorgen dat we met elkaar de verantwoording nemen en de afspraken vanuit Den Haag en RIVM volgen. Alleen dan komen we eruit met zijn allen. 

 

Vele sport activiteiten zijn intussen gecanceld. Ook een dorpsfeest wat er nog aan zit te komen wat gaat daar mee gebeuren niemand weet het nog , een EK, Formule 1 races. Eredivisie Voetbal voetbal wedstrijden in andere landen, maar ook het amateur voetbal ligt volledig stil waar zijn we in vredesnaam in beland?Dit had je toch nooit verwacht dan wel zien aankomen. Gaan we uberhaubt nog voetballen dit seizoen,ik hoop het maar ik vrees dat het seizoen voorbij is , nog maar niet te spreken over volgend seizoen , want dat zijn nu allemaal vragen hoe gaan we dat oplossen, hoe gaan we teams dan indelen , of gaan we met de coulance van de knvb wellicht andere opties nemen , ook hier weet nog niemand het antwoord op.  De inkomsten die de club nu misloopt maar dat is dan wel de minste zorg als je dit gaat vergelijken met een mensen leven , want ik zeg het dan toch maar hard op , Nederland is getroffen door een aanval van een CORRONA virus wat impact heeft op het hele leven iets wat we allemaal voelen en meemaken. En dan zeg ik is voetbal wel het belangrijkste nee dit is niet belangrijkste ook al missen we het met zijn allen en ook ik als trainer mis jullie als spelers want wat had ik jullie nu graag op conditie en balvaardigheid onder mijn hoede gehad , en wat had ik graag de lijn van de competitie doorgezet , maar helaas we spelen nu met zijn allen ineens een hele andere voetbalwedstrijd , een wedstrijd die niet draait om 0 , 1  of 3 punten en al heelemaal geen wedstrijd die draait om een 1e of laatste plaats, maar wel een wedstrijd die draait om knokken en lief voor elkaar zijn , en een wedstrijd die vraagt om tactisch inzicht dus vertaal de wedstrijd bespreking naar deze wedstrijd bespreking.  

 

We kunnen nu niet na 60 minuten springen van blijheid , maar laten we er naar streven dat we deze wedstrijd uiteindelijk na een weet ik hoe veel dagen , weken en misschien wel maanden wel als winnaar afsluiten. Deze wedstrijd gaan we als team maar zeker als hele bevolking winnen daar ben ik van overtuigd , daarom zeg ik tot mijn team , maar ook naar de hele club , families en naar ieder willekeurig andere door met zijn allen daarvoor te gaan om deze wedstrijd winnen en dan durf ik ook te zeggen dat dit dan wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen zou moeten zijn , dus toppers van de JO11-2 en daar  iedereen om heen  ZORG VOOR ELKAAR , LET OP ELKAAR , HELP ELKAAR , PRAAT MET ELKAAR , ZOEK ELKAAR EENS OP VIA HET SOCIALE NETWERK , HOU AFSTAND VAN ELKAAR.  Doen we dit dan kunnen we met zijn allen toch nog KAMPIOEN WORDEN in het jaar 2020 in de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen , door samenhorigheid en verantwoording te nemen.

 

Kanjers of zal ik zeggen toppers als trainer/leider mis ik jullie en hoop dat we snel verlost zijn van deze situatie . laten we hopen dat we in Juni want eerder verwacht ik het niet dit seizoen toch nog kunnen afsluiten met het laten klappen van een goede fles champagne en dan een spetterende afsluiting op de club.

 

LATEN WE MET ZIJN ALLEN VECHTEN DAN OVERWINNEN WE MET ELKAAR DEZE WEDSTRIJD want uiteindelijk begint iedere wedstrijd bij de brilstand maar om te winnen moet je scoren , en scoren kunnen we maar nu op een hele andere manier, BLIJF ALLEMAAL GEZOND en hopelijk tot snel.