· 

FC Vlotbrug voorzitter schrijft uitgebreide brief aan leden.

In een open brief vanuit het hart van voorzitter Maarten Fonkert schrijft hij aan zijn leden over de gevolgen van het COVID-19 virus “voor de gezondheid van de leden en anderen, voor het werk en het bedrijf, de opleiding en stage, voor de bewegingsvrijheid, voor de hobby’s. Voor alles eigenlijk!”

 

Fonkert vervolgt: “Alle manifestaties en evenementen zijn verboden, inclusief toernooien. Weliswaar wordt van competitievoetbal op dit moment gezegd dat die maatregel voor 6 april nog een keer geëvalueerd wordt, maar op dit moment gaan we er als bestuur vanuit dat tot 1 juni er in zijn geheel niet gevoetbald en getraind kan worden en dat bij onze vereniging verder ook niet in groepsverband bijeen gekomen mag worden. Dit alles heeft voor eenieder natuurlijk verstrekkende gevolgen, maar duidelijk is dat dit het offer is, dat wij met zijn allen moeten brengen, om verspreiding van een agressief virus af te remmen en zo veel mogelijk bij onze kwetsbare medemensen weg te houden. De afgelopen weken ben ik zelf een aantal keren ingezet in een callcenter van de GGD over Covid-19, heb ik veel ongeruste burgers, huisartsen en andere zorgprofessionals mogen spreken en goed meegekregen hoe deskundig en met volle inzet mensen werken aan deze missie en hoe ongerust en vol vragen veel mensen zijn. Dachten we misschien in het begin nog dat het wel los zou lopen en misschien allemaal niet zo’n vaart zou lopen, nu zien we in de landen om ons heen, in Brabant en inmiddels ook in eigen kring hoe het virus om zich heen kan grijpen.”

 

Fonkert vervolgt: “Wij zijn een vereniging. Een heel bijzondere voetbalvereniging; eentje die gezelligheid, sfeer, sociaal verkeer en betrokkenheid met elkaar belangrijk vindt. En nu valt de activiteit die ons allen bindt, het voetbal, ineens voor langere tijd weg! Dat betekent dat we elkaar niet meer zien of treffen. Niet bij de wedstrijden van onze kinderen of ons 1e elftal, niet meer bij toernooien en niet meer in onze kantine. Er zijn mensen die erg op zichzelf aangewezen zijn dezer dagen en die misschien zelf niet snel een andere om een gunst of een dienst zullen vragen. Laten we op elkaar letten en ga eens voor jezelf na over wie van onze leden je je misschien zorgen maakt en leg dan even digitaal of anderszins contact en bied aan om iets voor hem of haar te doen. Stuur aan elkaar leuke en belangstellende berichtjes. Laten we elkaar er doorheen helpen, ook al gebeurt er bij FC Vlotbrug nu even niets!”

 

Maarten Fonkert maakt zich ook zorgen over de financiële consequenties van alle maatregelen: “Als club stonden we er goed voor nog geen maand geleden. We zijn met meer dan 500 leden. We draaiden financieel een goede 1e seizoenshelft; boven de prognose! Aan het terugveren na een paar moeilijke jaren; de financiële reserves weer aan het opbouwen na gedane investeringen in onze kantine. Er zijn concrete plannen om te investeren in onze warmwatervoorziening en in duurzamer energie. Maar toen kwam Corona…. Misschien maken we dit seizoen sportief niet meer af. Waarschijnlijk hebben we tot 1 juni helemaal geen kantine-inkomsten meer. We gaan tienduizenden euro’s missen aan inkomsten. We stonden er redelijk voor en we kunnen wat hebben, maar de uitgaven gaan door en daar staan geen inkomsten tegenover. Normaliter maken we in de komende maanden meer omzet met extra toernooien en het mooie weer. Nu niet. Dat betekent dat we fors moeten besparen op de kosten en met partijen overleggen over de mogelijkheid om betalingen uit te stellen bijvoorbeeld. En we hebben onze vrijwilligers laten weten dat we voorlopig hun vergoeding moeten stoppen. Dat vinden we naar om te doen, maar is wel echt noodzakelijk. Gelukkig ontvingen we enorm begripsvolle reacties. Dat doet ons dan weer goed…. We zullen deze financiële klap nog lang gaan voelen. Om er bovenop te komen hebben we elkaar nu en straks weer volop nodig. We zullen volop aan de bak moeten om de verliezen van nu weer goed te maken. We rekenen daarbij op een ieders inzet en begrip. Er zullen de komende tijd keuzes gemaakt gaan worden. Maar we gaan straks wel gewoon weer voetballen en met elkaar ervaringen en verhalen delen over die eerste helft van 2020, die zo volkomen onverwacht heel ons leven op de kop zette.”

 

 

Maarten Fonkert eindigt met: “Als bestuur zullen we de komende tijd doen wat nodig is om onze vereniging sterk te houden. We zullen proberen om jullie waar nodig op de hoogte te houden, maar als er vragen zijn, stel ze dan alsjeblieft. We hebben alle trainers, leiders en stafmensen van FC Vlotbrug gevraagd om goed contact met hun teams te houden en bijtijds met elkaar te gaan schakelen als dat nodig is. Wij zullen hen regelmatig vragen hoe het gaat. Laten we onze besloten Facebookgroep ook gebruiken om met elkaar contact te houden. Ik de hoop dat de gevolgen van dit virus voor jullie gezondheid en de andere belangrijke terreinen in jullie leven mee mogen vallen. Tot ziens in goede gezondheid en let op elkaar! Maar wel op minimaal 1,5 meter afstand!”