· 

Joey van 't Verlaat, trainingsbeest

Joey van 't Verlaat uit Nissewaard/ Spijkenisse probeert er maar het beste van te maken. De triatleet, Sportman van het jaar 2018, traint alsof het zijn lieve lust is.

Afgelopen week zat Joey net iets meer dan 400 kilometer op de fiets. Zoals hij zelf zegt, met daarvan ongeveer 350 kilometer met tegenwind. Vanwege de Corona maatregelen had Joey geen trainingsmaatje die hem uit de wind kon houden. Best een pittige week dus voor de topatleet. De thermische onderkleding van Megmeistersport die hij ter bescherming droeg, kon hem bij de start van de training beschermen tegen de kou en toen het eenmaal wat warmer werd, was diezelfde kleding verantwoordelijk voor het koel houden van het lichaam. Het zwemonderdeel zit er voor Joey voorlopig dus even niet in, maar aan de overige twee onderdelen van de triatlon, het hardlopen en het fietsen wordt dus volop gewerkt. Foto: Kim van 't Verlaat.