· 

Brede steun Gemeente Nissewaard voor verenigingen.

In drie maanden dat we wethouder Martijn Hamerslag voor het eerst ontmoetten is er veel anders gelopen dan verwacht. Hamerslag: “We dachten mooi sportjaar in te gaan maar daar ziet het niet naar uit. Hopelijk kan het sportjaar na de zomervakantie weer opgepakt worden zodat er in het najaar nog veel mooie sportprestaties geleverd kunnen worden.”

 

 

Hoe gaat het met u? Hamerslag: “Ik ben gezond en mijn gezin ook. Wel zorgen over de ouders/opa’s en oma’s. In mijn directe omgeving heb ik gelukkig geen coronagevallen.” Hamerslag vervolgt: “Ik ben blij dat veel mooie initiatieven ontstaan en ik hoop dat die na de coronacrisis een vervolg krijgen. Er zijn in de Nissewaard veel hartverwarmende acties. Met hoogwerkers familie begroeten, kaartenacties, bloemenacties, buren die veel voor elkaar doen als dat nodig is (o.a. boodschappen).”

 

De wethouder had ook een boodschap voor de sport en accommodaties. Hamerslag: “Volg de adviezen goed op. De complexen blijven vooralsnog gesloten. Onderhoud: prima, maar volgens de maatregelen. Dus houd afstand. Geen groepsvorming. Hamerslag vervolgt: “Verenigingen komen in de problemen. De gemeente is een groot communicatietraject gestart over dat geen wat de gemeente kan bieden. Zo zijn betalingen en belastingen twee maanden opgerekt. Er is een renteloze lening ingesteld voor verenigingen die acuut in de problemen zijn. Hopelijk kunnen de verenigingen ook aanspraak maken op de 4000 euro vanuit het rijk. Wij maken ons daar hard voor.

 

Verenigingen weten gelukkig de weg naar wethouder en combinatiefunctionaris te vinden. Mijn advies is, ga in gesprek met de gemeente. Er zijn al diverse contacten met verenigingen geweest (brieven, emails) en vice versa. Verenigingen weten inmiddels waar ze met vragen terecht kunnen. De gemeente heeft ook alle informatie geplaatst op de gemeentelijke website. Daarnaast kan men terecht bij Actief in Nissewaard en de Nissewaard Facebookpagina.