· 

Eenmalige uitkering voor verenigingen Brielle.

In de 12e uitzending van Radio Sport op Voorne Putten, kwam ook wethouder Bert van Ravenhorst uit Brielle aan de telefoon. Sinds onze eerste ontmoeting op 4 januari is er veel veranderd.

 

Van Ravenhorst: “Het dagelijks werk ziet er anders uit. Veel staat in het teken van corona. We vertalen veel maatregelen die vanuit het rijk op ons af komen naar de gemeente praktijk. Burgemeester Rensen staat aan het hoofd van onze crisisstaf. Tweemaal per week komen we bij elkaar. De gemeente Brielle kent inmiddels ook een aantal mensen met het coronavirus. Op allerlei terrein zijn er zorgen over de toekomst: bedrijfsleven, sportverenigingen, hulpvereniging, scholen, etc.  Alles loopt anders. Mensen moeten zich aanpassen. Ik spreek waardering uit over de wijze waarop mensen zich aanpassen (bijvoorbeeld onderwijs & horeca). We vergaderen minder, veel gaat digitaal, ik heb nauwelijks ’s avonds werk, minder direct contact met mensen dat ik erg mis, veel thuiswerk. In de toekomst heeft dit consequenties voor de maatschappij. Er zal zeker wat veranderen. Daar ben ik ook zeker van.”

 

Wat doet de gemeente voor verenigingen? Van Ravenhorst: “Verenigingen nemen weinig contact op met de gemeente. Volgende week gaat er een brief naar de verenigingen. Er ligt een eenmalige uitkering voor hen in het verschiet.”

 

Heel onwerkelijk dat de 1 aprilviering dit jaar wegviel? Van Ravenhorst: Zeker, dat was raar. Ook daar stond alles even op zijn kop. Maar het was hartverwarmend. Alle ludieke reacties zoals de notities op de ramen tijdens de kalknacht.”