· 

Hans de Heer laat van zich spreken.

Populair op de Sport op Voorne Putten Website en vooral Facebookpagina was het Facebookbericht dat Hans de Heer plaatste onder het bericht van vv Hekelingen. Hans riep op om de verenigingen te steunen en de contributie niet op te zeggen en door te betalen. Hijzelf had zijn trainersvergoeding bij De Jonge Spartaan in Middelharnis stop laten zetten. Ook riep Hans op het abonnement op de sportscholen niet op te zeggen. Voor hen is het van levensbelang.

 

Hans is twee en een halve week flink ziek geweest. Heeft nog hoestbuien. Hans heeft een rijke trainerscarrière achter de rug. Hans: “Het is een rare tijd. Voor iedereen. Het gaat met mij nu redelijk. De maatschappij moet zich fors aanpassen. Mensen moeten meer naar hun omgeving kijken en doen dat ook. Het is een hard gelag voor sporters dat zij hun hobby niet meer uit kunnen oefenen.”

 

Hans de Heer heeft een rijke trainersloopbaan. Hans: “Ik ben begonnen bij Wit Rood Wit. Ik heb daar in de jeugd gevoetbald. Als trainer ben ik actief geweest in Melissant (hoofdtrainer) Hellevoetsluis (6 jaar zondagvoetbal), Rockanje om als hoofdtrainer weer terug te keren bij de oude liefde Wit Rood Wit. Via NBSVV (4 jaar), 2 jaar assistent trainer Nieuwenhoorn, NBSVV en Rockanje ben ik bij De Jonge Spartaan Middelharnis gekomen. Volgend jaar wordt ik hoofdtrainer van vv Vierpolders.

 

Hoe verliep het seizoen bij De Jonge Spartaan? Hans: “Na veel blessureleed begonnen we vol  goede moed aan de 3e periode. We wilden nog een prijs pakken. Maar nu gaat dat niet door. Ik sluit nu mijn periode bij deze club raar af. Wel heb ik een gebaar naar de vereniging gemaakt om mijn trainersvergoeding stop te zetten. De vereniging heeft gebrek aan inkomsten. Ik verricht geen werkzaamheden meer en vind dat ik dan ook geen vergoeding meer hoef te ontvangen, ondanks het feit dat ik daar juridisch recht op heb.” 

 

Vv Vierpolders volgend seizoen. Hans: “Ik heb daar veel zin in. Vierpolders blijft in de 3e klasse nu de competitie is afgebroken. We gaan nog in gesprek met spelers. Ik ga nu Jonge Spartaan afsluiten en mij richten op het nieuwe seizoen. Ik kijk er naar uit. Hopelijk kunnen we in september beginnen aan een nieuwe competitie.”