· 

Met een versterkt OHVV helaas opnieuw de 4e klasse in.

Sport op Voorne Putten sprak ruim twee maanden geleden met OHVV trainer Mark van Os. Het eerste team stond op de 1e plaats in de 4e klasse en leek op het kampioenschap af te gaan, al lag concurrent Rockanje op de loer. Nu de competitie geannuleerd is, geen kampioenschap voor OHVV. Een reden om Mark van Os nog eens te bellen.

 

Hoe gaat het nu met jou en je omgeving? Mark: “Het gaat goed met ons thuis. Familie en vrienden ook.

 

Een paar maanden geleden stonden twee leuke zaken op de rol: Kampioenschap OHVV in de 4e klasse en de geboorte van een kind. Hoe staat het met vrouw en kind? Mark: “Met vrouw en kind gaat het goed. De beslissing van de KNVB om de competitie te stoppen vind ik volkomen logisch. Voor de clubs is het echter een desastreuze beslissing. Vooral een met financiële gevolgen.” Mark vervolgt: “Ik heb wel moeite met het besluit de competitie volgend jaar in dezelfde samenstelling te starten. Laat de nummer 1 promoveren en niemand degraderen. Dat was leuker geweest. Maar goed, het is niet zo, dan worden we maar volgend jaar kampioen.”

 

En volgend seizoen? Mark: “Er wordt met de technische staf hard gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. We hebben inmiddels vijf versterkingen en een selectie die 3e klasse proof is. Het doel wordt in de 3e klasse met de bovenste zes mee te draaien. Bij de spelerssamenstelling kijken we goed naar wat past bij de club, welke kwaliteit nodig is en of de speler als mens bij de club past. Ondanks het feit dat we nu genoodzaakt zijn nog een jaar in de 4e klasse te spelen, komen de spelers toch naar Oudenhoorn.”

 

Heb je de laatste weken nog contact met de spelersgroep gehad? Mark: “Jazeker. Ik heb alle spelers gesproken om te achterhalen of iedereen blijft. Dat is bevestigd. Ik ben er blij mee. Het is een hechte groep. Ik houd ook de komende tijd contact en bouw met de spelers door zodra we weer op het veld mogen staan voor training en wedstrijden. Maar ik vrees dat dit nog wel een paar maanden kan duren.”

 

Hoe blijven de spelers fit? Mark: “Ik heb de spelers gevraagd zich fit te houden. Hoe langer we er uit liggen, des te lastiger dat zal worden. We gaan het zien!”

 

Wat vind je van de situatie in het Betaald Voetbal? Mark: “Voetbal gaat over mensen. Het is niet humaan de competitie door te zetten. Ik vrees dat in juni en juli de corona nog niet het land uit is. Dus, niet doorspelen. Mijn advies.”