· 

Gina Sandifort (Let's Go Sport) schrijft vanuit haar hart.

Het beeld wat ik heb van mezelf als gevoelig persoon is dit: een cirkel. 

🟢 

Ik heb een grote binnenwereld met gevoelens, beelden en personen. 

Ik kan op mijn omgeving reageren  

vanuit deze cirkel. 

🟢 

De wereld waarin we worden verwacht te presteren zie ik als: de maatschappij is plat, school is plat, en zo zijn er nog meer dingen plat.  

En daar bedoel ik mee dat vaak wordt verwacht, dat je je eigen binnenwereld uitgeschakeld hebt. 

Gevoelens mogen niet altijd een rol spelen. 

Beelden en opgevangen informatie dient vaak genegeerd te worden. 

 

Op jonge leeftijd heb je hier veel last van er wordt verwacht dat jij je aanpast aan deze platte wereld, terwijl je liever in een cirkel leeft. Ofwel je eigen gevoelens en gedachten dien je maar uit te schakelen. 

Nou is dat niet onmogelijk, een cirkel kan je echt wel plat maken of krijgen als je maar hard genoeg duwt.  En dat gebeurt dan ook wel geregeld.  

 

Persoonlijk vind ik dat dit voorbij gaat aan de essentie van mens zijn en elkaar in je waarde laten.  

Ik ben ervan overtuigd dat juist dit de reden is waarom gevoelige mensen zich niet altijd thuis voelen in deze wereld. Tegen hun werk aanlopen, een burnout ervaren of ziek worden. Dat kinderen enorme woede aanvallen hebben, zich niet kunnen concentreren of depressief worden. 

De binnenwereld geeft te weinig ruimte. En juist die binnenwereld is zo van essentieel belang voor iedereen.

 

Wat er nu aan het gebeuren is in de wereld 🌍 doet veel met mensen die dit lezen en denken "ja dat herken ik." Juist nu een gevoel van vrijheid missen enkele en alleen de mensen die er echt toe doen missen hun werk waarin ze zich volledige zichzelf voelen, de omgeving waar ze graag komen en nu niet toegankelijk is. De geborgenheid daarentegen die er nu is, voelt als een warme deken. En ik begrijp volkomen dat er ook andere gedachten en mensen zijn die hier anders in staan. Deze periode is even wennen voor iedereen maar erna kan je weer ademhalen, zingen, voelen, weten en zijn zoals je wil zijn. 

 

Wees lief voor elkaar, steun elkaar waar nodig en blijf boven alles gezond. 

#corona#liefzijnvoorjezelf#thuisblijven#ontdekjeechteik#