· 

Terugblik dames competitievoetbal vv Brielle

Helaas komen we nu al met een terugblik op het seizoen 2019/2020. Stiekem hadden we op nog wat wedstrijden gehoopt, maar helaas mag dit niet zo zijn. Terugkijkend op het seizoen hebben we het goed gedaan.

 

Damesteam:
Er heeft zich halverwege dit seizoen een dameselftal gemeld dat in het seizoen 2020/2021 een gezellig team wil gaan vormen. De dames waren zelfs al aan het trainen voor aankomend seizoen. Overigens zoeken ze nog dames voor volgend seizoen.

 

MO19:
Heeft een prima seizoen gedraaid met vele spannende wedstrijden. Trainer Bart stond elke wedstrijd weer voor de uitdaging om iedereen voldoende speeltijd te geven. Dit gezellige elftal deed het meer dan uitstekend in de competitie en stond bij de laatste telling bovenaan. Het mooie van dit elftal is dat iedereen welkom is, ongeacht voetbalervaring en kwaliteit. Dit is een compliment waard aan alle speelsters en trainers.

 

MO15-1:
Deed het prima in de competitie. Soms werden er wedstrijden verloren, ondanks dat de meiden beter waren. Ondanks wat verschillen in visie waren de trainingen uitdagend en zijn ze samen tot een erg leuk elftal gegroeid dat het vooral ook erg gezellig had met z’n allen. De laatste periode werden er weer veel punten gepakt en zo is de MO15-1 als derde geëindigd, waarbij gezegd moet worden dat ze de nummer 1 en 2 nog zouden treffen, dus een kampioenschap had er nog in kunnen zitten. Onze complimenten aan de enthousiaste trainers Remco, Erik en Bryan en coaches Patrick en Robert voor de begeleiding van dit team. Elke week stonden zij weer te trappelen om met de meiden aan de slag te gaan.

 

MO15-2:
Het seizoen kenmerkte zich vooral door uitdagingen. Vooral hadden we gehoopt dat er nog wat meiden bij dit elftal zouden aansluiten, zodat we een compleet elftal zouden hebben. Maar uiteindelijk moeten we met z’n allen constateren dat we hard hebben gewerkt om dit elftal elke week te laten voetballen. De complimenten gaan uit naar Mischa en de assistenten Edwin, Conny, Bart en assistent-scheidsrechter Robert voor hun tomeloze enthousiasme. Ik heb vooral tijdens de wedstrijden enthousiaste mensen gezien. De meiden deden het prima, zeker in de eerste seizoenshelft deden ze het uitstekend. Aan het einde kreeg ik zelfs verzoeken van speelsters om mee te mogen voetballen met dit elftal, dit zegt ook wel wat.

 

MO13:
Werd gedurende het seizoen een steeds groter elftal, waarbij het iedere wedstrijd een uitdaging werd om iedereen te laten voetballen. Dit elftal werd verrassend najaarskampioen, nadat we uiteindelijk nipt boven Nieuwenhoorn eindigden. Dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door een zeer enthousiaste en zeer gedreven coach Jeffrey. Uiteindelijk deden ze het ook meer dan uitstekend in de eerste klasse en zijn ze als tweede geëindigd in de competitie. Dit elftal werd getraind door Dick en Natascha. Voor Natascha was dit de eerste keer dat ze een elftal trainde en de meiden werden gedurende het seizoen steeds enthousiaster over haar dynamische en inspirerende trainingen. Dit was een mooie combinatie met onze oude rot Dick, die altijd enthousiast op het trainingsveld stond, ondanks dat het elke keer weer een uitdaging is om dit gezellige elftal te laten luisteren, want soms kon het best een kippenhok zijn.

 

Verder gaat onze dank nog uit naar Bryan, onze keepsterstrainer, mede door hem zagen we de keepsters elke wedstrijd groeien. Uiteraard hopen we hem volgend jaar weer op onze velden te zien. De meiden waren in ieder geval na elke training erg tevreden.

 

Voor aankomend seizoen hebben we weer een aantal uitdagingen. Voor de coronacrisis waren we gelukkig al aan het nadenken over komend seizoen, dus het kader en het aantal elftallen zijn al enigszins bekend. Binnenkort hoort u hier meer over.

 

Voor nu voor iedereen helaas een periode zonder voetbal, maar veel belangrijker is dat we hopen dat jullie en jullie families in goede gezondheid door deze moeilijke periode heen komen.

 

We hopen jullie allemaal in augustus weer op de velden bij VV Brielle te zien!

 

Met sportieve groet,

 

Mike Mol en Sandra Terol