· 

Voorne Atletiek leeft! Een warme vereniging met een breed sportaanbod.

Redacteur Jack Holten sprak zaterdag 11 april tijdens de Radio uitzending van Sport op Voorne Putten met de voorzitter van Voorne Atletiek, Els Priester Tinkhof. In verband met de Covid-19-pandemie was Els niet in de studio, maar aan de telefoon.

 

Els is voorzitter van Voorne Atletiek en verkeert in deze lastige tijden gelukkig in goede gezondheid. Datzelfde geldt voor haar naasten. Els is op aangepaste wijze nog steeds aan het sporten. Els: “Gelukkig kan je buiten nog hardlopen. Ik trek er regelmatig alleen of met een maatje op uit. Maar wel op gepaste afstand van elkaar natuurlijk en rekening houdend met anderen.”

Ook overige leden zijn nog actief. Els vervolgt: “Dat gebeurt op verschillende manieren. Zo hebben trainers voor de loopgroepen de schema’s aangepast zodat het makkelijk is de training ook in je eentje te volbrengen. Verschillende leden delen foto’s en tips op de sociale media. Daardoor stimuleert men elkaar om aan de gang te blijven. Bij de jeugd worden veel challenges gedaan, zodat ze een flink aantal keer per week wat te doen hebben.”

 

Els Priester een bezige bij binnen Voorne Atletiek.

Els Priester is sinds februari 2019 voorzitter van de vereniging na een jarenlange carrière in andere functies binnen de vereniging. Els: “Ik ben er trots op voorzitter van Voorne Atletiek te mogen zijn. We hebben een goed, geolied team met gezellige mensen. Er is wel een vacature voor de secretarisfunctie. Een belangrijke, grote taak die gelukkig momenteel door een lid wordt waargenomen. Maar kandidaten zijn van harte welkom!” 

 

Commissies

Els vervolgt: “Bij de commissies beschikt de vereniging over een actieve Jeugd- en Baancommissie. Een enthousiaste groep mensen die voor de 115 jeugdleden ontzettend veel wedstrijden organiseert en begeleidt. Dan hebben we een Wedstrijdcommissie die eveneens leuke wedstrijden zoals Het Rondje Voorne organiseert. Meestal vindt Rondje Voorne (estafettewedstrijd) in mei plaats. Het is de oudste wedstrijd van onze vereniging, maar nu helaas afgelast door de Covid-19-maatregelen. Door de intensieve voorbereiding die dit evenement vergt, hebben we besloten de wedstrijd voor dit kalenderjaar definitief af te lasten. Ook de baanwedstrijden en de competitie liggen momenteel stil. Ik hoop van harte dat we vanaf 1 juni weer wedstrijden mogen organiseren, maar het is allemaal nog hoogst onzeker. Tot slot beschikt de vereniging nog over een goede financiële-, trainers- en public relationscommissies.”

 

Hoe onderhouden jullie het contact met de leden?

Els: “Ik mis enorm het contact met de leden. Normaal zie je elkaar een keer of twee per week, maar nu valt dat weg. Via whatsapp proberen we met elkaar in contact te blijven. Deze week hebben we een bijzondere actie gedaan om alle leden een potroos te overhandigen. Enerzijds om de regionale kweekers te steunen die het momenteel lastig hebben, anderzijds om als vereniging te laten merken dat we nog aan de leden denken. Veel vrijwilligers hebben de potroos bij de leden gebracht. Het is in dank aanvaard. En we konden als vereniging toch even poolshoogte nemen hoe het met de leden en hun naasten gaat.”

 

Veel sportaanbod bij Voorne Atletiek.

Voorne Atletiek bestaat uit 400 leden, waarvan 115 in de categorie jeugd. Het aantal wedstrijdatleten binnen de vereniging is de laatste jaren afgenomen. Els: “De belangstelling voor de atletiek is diverser geworden. De senioren/recreantenlopers lopen óf op de baan, óf op de weg, onverhard (trail) of in de duinen; korte of lange afstanden. Op dinsdag- en donderdagavond wordt er getraind op de baan en op de weg bij de baan aan het Geuzenpark in Vierpolders, op woensdag- en vrijdagochtend is er de mogelijkheid in de duinen te trainen vanaf het OVV Oostvoorneterrein. Dat laatste al 23 jaar! Dan zijn er ook nog vrije trainingsgroepen die o.a. in het weekend actief zijn.”

 

Is de vereniging recreatief of prestatiegericht?

Els: “Bij de jeugd is de competitiedrang weldegelijk aanwezig. Bij de senioren/recreanten minder al zijn er wel leden die gemotiveerd aan wedstrijden deelnemen en een week ziek zijn als ze hun doelstelling niet behaald hebben.”

 

Wat is het verenigingsbeleid op korte en lange termijn?

Els: “We willen als bestuur onze financiële positie verbeteren, de wedstrijden anders aankleden c.q. verbeteren en het sponsorbeleid verstevigen. Maar het zal niemand verbazen dat deze plannen nu anders verlopen dan wij als vereniging hadden kunnen bevroeden. We besteden nu aandacht aan het vernieuwen van onze website. Dat is in een afrondende fase. Binnenkort hopen we de nieuwe website te presenteren.”

 

Overleeft de vereniging de Covid-19-crisis?

Els: “Ja, daar ben ik van overtuigd. Voorne Atletiek is een warme, sociale vereniging waar de leden hart voor de vereniging hebben. Ze betalen trouw hun contributie door en blijven lid. Ik verwacht dat dit zo blijft, mits er leden in problemen komen zodra de crisis lang aanhoudt.”

Wethouder Van Ravenhorst vertelde vorige week in de uitzending dat hij een brief naar de verenigingen zou sturen om de problemen te inventariseren en eventueel steun aan te bieden. Al iets vernomen?

Els: ”Een goed initiatief! Ik heb de brief nog niet gezien, maar dat komt beslist goed. Wij zullen de inhoud tot ons nemen en actie ondernemen.”

 

Is de mooie accommodatie in het Geuzenpark in eigen bezit of wordt deze gehuurd van de gemeente?

Els: “We huren de accommodatie van de gemeente. We verhuren normaal gesproken de accommodatie aan de scholen. Dat valt nu weg jammer genoeg. De scholen zijn op slot. En natuurlijk missen we nu ook de barinkomsten. Daarentegen betalen we nu minder vrijwilligersvergoeding aan trainers omdat zij minderen uren maken.”

 

Goede public relations.

Voorne Atletiek heeft een informatieve website en is zeer actief op de sociale media. Nieuwe belangstellenden/leden zijn van harte welkom. Voor informatie verwijst Els Priester naar de website (www.voorneatletiek.com) voor de contactgegevens. 

 

Sport op Voorne Putten volgt de vereniging al jaren met veel plezier. Het telefoongesprek was te kort om nog dieper in te gaan op de vereniging. Daarom werd het gesprek afgesloten met een uitnodiging om na de Covid-19-crisis in de LINQ Mediastudio in Spijkenisse verder te praten. Wordt vervolgd dus…