· 

Astrid van Schie baant zich een weg in crisistijd met een kampioenschap op zak.

Astrid van Schie (team 1 Dames Volley Voorne) was zaterdag 11 april telefonisch in onze uitzending. Redacteur Marcel van den Nieuwendijk sprak met haar.

 

Hoe is het met je?

Astrid: “Met mij gaat het goed.”

 

Ik denk dat jij ook niet weet wat je momenteel mee maakt in deze tijd?

Astrid: “Dat klopt. Mijn hele leven is natuurlijk anders. Alle sportscholen zijn dicht, de vereniging zit op slot, de competities zijn gestopt. Ik vul mijn vrije tijd op een andere manier in als ik gewend ben.”

 

Hoe ervaar je het dat de competitie gestopt is?

Astrid: “Het is vervelend dat de competitie gestopt is. Maar aan de andere kant ga je ook weer van andere dingen genieten en worden we met z’n allen creatief. Ik wandel en fiets, loop zo nu en dan hard. Ik help in een tuincentrum en geef in het dagelijks leven les in het onderwijs. Ik probeer sportief te blijven, aan het werk te blijven en leuke andere dingen te doen.

 

Tuinders, kweekers hebben het lastig momenteel. Waar werk je?

Astrid: “Ik help bij tuincentrum Van den Berg in Vierpolders. Daar is het momenteel erg druk. Bovendien heb ik veel boeketten bloemen bij mensen thuis bezorgd die een hart onder de riem verdienen. Daarbij houd ik afstand op het moment van de bezorging. Vaak zie ik dan heel gelukkige gezichten. Een boeket kan veel voor mensen betekenen in deze crisistijd.”

 

Even terug naar Volley Voorne. Heb je contact met de vereniging?

Astrid: “Er was ten tijde van de onzekerheid over het doorspelen van de volleybalcompetitie contact met de vereniging. Nu de competitie is beëindigd door de NeVoBO (red. volleybalbond) is er ook binnen de vereniging het besluit gevallen dat we dit seizoen niet meer spelen."

 

De laatste keer dat we je spraken omdat jullie team de Sportprestatie van de Week hadden verricht, was je net terug aan het komen van een blessure. Hoe staat het daarmee?

Astrid: “Het was heel fijn dat ik nog twee wedstrijden mee heb kunnen spelen. Aan de andere kant ook jammer dat we de competitie niet uit hebben kunnen spelen. Want twee weken later zouden we de kampioenswedstrijd spelen en deze hebben we nu gemist.”

 

Nu is het bericht gekomen dat jullie promoveren naar de 1e klasse. Dat bericht is zeker met gejuich ontvangen?

Astrid: “Jazeker. Er was aanvankelijk veel onduidelijkheid. De NeVeBo heeft toen een verenigingsenquête gehouden waarin drie opties voor werden gelegd hoe nu om te gaan met de competitiestanden. Optie 1: de competitie volgend seizoen opnieuw overspelen met dezelfde klasse indelingen. Optie 2: de winterstanden zouden leidend zijn (na 1 competitiehelft). Optie 3: de huidige stand zou doorslaggevend zijn. De verenigingen is ook nog om andere ideeën gevraagd. Nu is besloten dat de nummers 1 toch promoveren en niemand degradeert. Daarna hebben we het digitaal toch nog met elkaar gevierd dat we zijn gepromoveerd.”

 

Is er al bekend wie jullie nieuwe trainer/coach gaat worden?

Astrid: “Nee, ik heb hierover nog geen bericht ontvangen. De aanvankelijk belegde vergadering van de technische commissie is niet doorgegaan. Dus: kandidaten kunnen zich bij de vereniging melden!”

 

Hoe is de selectie voor volgend seizoen?

Astrid: “Voor zover ik weet gaat er niemand stoppen en behouden we de selectie van dit seizoen. Die is sterk genoeg voor de 1e klasse.”

 

We zien allerlei challenges voorbij komen. Kunnen we nog wat van Volley Voorne verwachten?

Astrid: “Daar weet ik zelf niets van. De NeVoBo doet wel allerlei challenges uit. Dus wie de volleybalbond volgt, kan deze voorbij zien komen en meedoen. Of Volley Voorne op dit terrein actief wordt, weet ik niet.”

 

Tot slot. 

Hartelijk dank voor de tijd die je voor ons vrij gemaakt hebt, Astrid. Veel succes met alle activiteiten en blijf gezond. Keep Up The Good Work!