· 

Just Riet: na de crisis verder bouwen aan KV Olympia selectie.

Marcel van den Nieuwendijk sprak in de Radio Sport op Voorne Putten uitzending van 18 april met Just Riet, trainer/coach van korfbalvereniging Olympia uit Spijkenisse.

 

Hoe is het met je?

Just: “Ik zit vier weken opgehokt in een kamertje om te werken. Daarnaast heb ik twee kinderen in huis die ervoor zorgen dat mijn energie zonder korfbal op het einde van de dag op is. En dan heb ik bij wijze van spreken ruzie met mijn vrouw om iets te zoeken dat niet corona gerelateerd is.”

 

Heb je nog contact met het team en overige leden?

Just: “We onderhouden via de app en telefoon nog contact met teamleden en bestuur. Ik onderhoud zo ook vriendschappen binnen de vereniging.”

 

Je bent dit seizoen gestart als coach. Hoe is het je bevallen?

Just: “Trainer/coach zijn bij Olympia Spijkenisse bevalt mij goed. Ik heb de vereniging dit jaar goed leren kennen. Het is jammer dat het zo abrupt afgebroken is. Ik (we) mis(sen) de sport, maar dat is nu eigenlijk bijzaak.”

 

In het grote interview van juni 2019 (lees hier nog eens terug) sprak je over plannen en doelstellingen voor de vereniging. Hoe staat het ermee?

Just: “Ik ben het seizoen begonnen met een compleet vernieuwd eerste team. Er zijn veel nieuwe spelers ingepast en het was leuk om recent te horen dat dit al de promotie in de zaal naar de 3e klasse heeft opgeleverd. We bouwen nu verder naar een stabiel eerste team.”

Just vervolgt: “Zaterdag 7 maart stond omcirkeld in de agenda. We konden zaalkampioen worden, mijn vrouw was jarig en mijn zoontje die bij de F-jes speelt was Speler van de week. Het bleek de laatste wedstrijd die gespeeld is. De korfbalbond heeft nu bepaald dat we gepromoveerd zijn wat natuurlijk erg fijn nieuws was. Helaas konden we dat niet met elkaar vieren. We hebben wel met elkaar geappt. Het bijbehorende feestje volgt hopelijk nog voor de zomervakantie, al heb ik daar een hard hoofd in. Hopelijk kunnen we in september weer trainen en spelen. De huidige selectie moet het niveau hoger aankunnen, maar versterking is altijd welkom.

 

Wat gebeurt er nu bij Olympia?

Just: “Niet zoveel. Het is geen vereniging met veel Challenges op de sociale media. Jeugdtrainers houden net als ik contact met hun spelers via de sociale media.

 

Kaderproblematiek.

Just: “Jammer genoeg slaagt de vereniging er niet in een nieuwe voorzitter te vinden. Het is lastig ook overige kaderfuncties in te vullen. Hopelijk gaat dat in het nieuwe seizoen verbeteren.”

 

Gemeente Nissewaard wil graag verenigingen steunen.

Just: “De gemeente is inderdaad begaan met de sport. Ik hoor dat er goed met de gemeente te overleggen is over verenigingszaken. Ze reageren adequaat en gaan met een open houding het gesprek in. Er zijn altijd dingen mogelijk. Olympia benut dat goed.”

 

Samenwerking tussen verenigingen?

Just: “Met HVOS is samenwerking geen onderwerp van gesprek. Niet nodig. Andere samenwerkingsverbanden zijn er ook niet. Olympia heeft voldoende basiskader en kan de competitie en training gelukkig goed managen.”

 

Voorbereiding op het nieuwe seizoen?

Just: “Een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen is lastig. We doen ons uiterste best om klaar te zijn, zodra we weer aan het korfballen toekomen. Het belangrijkste voor iedereen is nu om gezond te blijven.”

 

#Blijf gezond #Blijf veilig