· 

Met Guy Duijm heeft vv Hekelingen een man met Hekelingenhart aan het roer van het 1e elftal.

Peter van Herp ging in gesprek met Guy Duijm, twee jaar trainer van voetbalvereniging Hekelingen en recent zijn overeenkomst met de club voor twee jaar verlengd. Ook de trainer van het 2e elftal, Don Martens, verlengde zijn contract.

 

Ook bij vv Hekelingen ligt het actieve, fysieke voetbal stil. Maar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Ook wordt aan het mooie complex onderhoud gepleegd waar dat nodig is.

 

Guy: “We werken hard aan de selectie voor het nieuwe seizoen. Na het succesvolle, helaas vroegtijdig afgelopen seizoen 2019-2020, proberen we opnieuw jonge spelers aan de selectie toe te voegen en verder te bouwen. Ik heb met name de selecties onder 19 en onder 20 gevolgd. Er zijn spelers die bij het 2e aan kunnen sluiten en ervaring op kunnen doen. Het is voor de A-selectie nog te veel gevraagd direct bij het eerste team aan te sluiten.” Guy vervolgt: “We hebben een goed jaar achter de rug in de 4e klasse H. We zijn achter het sterkere GOZ als 2e geëindigd. We gaan met een vernieuwde selectie volgend seizoen minimaal voor de nacompetitie. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik eigenlijk echt tevreden zal zijn zodra we kampioen worden. En dat moet met de groei die we dit jaar doorgemaakt hebben, tot de mogelijkheden behoren. Ik ben positief gestemd.

 

De geboren Rotterdammer en veelvuldig bezoeker van Sparta wedstrijden, heeft nog een tijd bij Excelsior gevoetbald. Guy is met hart en ziel een (voetbalvereniging) Hekelinger. Guy is acht, negen jaar geleden bij vv Hekelingen terecht gekomen toen zijn zoon op 4, 5 jarige leeftijd ging voetballen. De jonge Duijm sloot aan bij de voetbalschool en na twee weken is Guy zelf de groep mee gaan trainen. Je kan dus stellen dat Guy een Hekelingen-hart heeft. Het is echt zijn club geworden. Na zijn actieve carrière is Guy een echte vv Hekelingenman geworden.  

 

Guy: “Ik beleef veel plezier aan het trainen, begeleiden en coachen van (jeugdige) voetballers. Na de F-jes -12- -19 train ik nu het eerste elftal en ik denk dat ik goed bezig ben. Het bestuur geeft mij ook het vertrouwen en wilde graag met mij verlengen. Toen ik twee jaar geleden instapte gingen er maar liefst 14 spelers weg bij de vereniging. De jongens die overbleven waren uit het goede hout gesneden. Ik ben direct begonnen met doorschuiven van jonge spelers. Het eerste jaar verliep naar volle tevredenheid en we hielden er een fantastisch gevoel aan over. Het gevolg was wel dat de verwachtingen hoger waren. Maar alles is goed gegaan. Met weer nieuwe jeugdspelers is er verder gebouwd aan een stabiel elftal. We kijken niet achterom, maar vooruit. Jammer dat spelers de club niet trouw blijven. Maar het is niet anders. Hekelingen is een kleine, niet rijke club. We moeten goede organisatie neerzetten. Dat in de wetenschap dat de club beschikt over een goed complex met prima materiaal. Het is er voor mij uitstekend werken.” 

 

Guy sluit af met: “Ik hoop dat we in september weer aan het voetballen toekomen. Ik heb er veel zin in!”