· 

Jeugdvoetbal op nummer 1 bij Peter Naaktgeboren (vv Rockanje).

Peter Naaktgeboren, jeugd wedstrijdsecretaris van voetbalvereniging Rockanje, was zaterdagmiddag onze vierde telefonische gast in de Radio Sport op Voorne Putten uitzending. Peter was de redactie opgevallen met zijn grote enthousiasme voor het Rockanjese Jeugdvoetbal.

 

Wekelijks ontvingen we van Peter een schriftelijke bijdrage over het voetbal, en dan met name over het team JO11/2 en JO13/1. Mooie wedstrijdverslagen geschreven vanuit een jeugdvoetbalhart. Eén van Peters laatste bijdragen voor de intelligente lockdown was een verslag van het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 uit Rockanje e.o.. Redacteur Marcel ging met Peter in gesprek.

 

Hoe gaat het met je ?

Peter: “Met mij gaat het gelukkig goed. Ik ben gezond. Maar het natuurlijk een zwarte bladzijde in de voetballerij. Het niet met de jeugd bezig kunnen zijn en daarna met een pilsje aan de bar in de kantine, is natuurlijk minder.”

 

Bezigheden bij vv Rockanje.

Peter: “Ik ben de wedstrijdsecretaris Jeugd van vv Rockanje. Ik ben min of meer de spil van de jeugd. Heb veel contacten binnen de vereniging én met andere verenigingen. Ik ben al jaren begeleider van jeugdteams. Momenteel ben ik erg betrokken bij de JO 11/2. Ik zit in de begeleiding, train deze groep en schrijf met erg veel plezier wekelijks een verslag van de wedstrijd.

 

Het ging dit seizoen bijvoorbeeld erg goed met JO 15-1. Het team was nog ongeslagen op het moment dat de competitie afgebroken werd.” Ik volg de JO15-1 natuurlijk op de voet. 

Peter vervolgt: “Het blijft niet alleen bij de JO 15-1. Ik heb o.a. ook de JO 11-2 drie jaar getraind. Wekelijks volg ik veel jeugdwedstrijden als de tijd en taken dat mogelijk maken. Behalve de JO 15-1 was ook de JO 11-1 dit seizoen goed bezig. Ik geniet intens van het spel van de spelers van JO 8. Het is zó leuk die jonge knapen over het veld te zien dartelen!” Mijn jongste zoon zit in de JO11-2 en Jordy, de oudste zit in de JO 13-1. 

 

En dan nu de crisis.

Peter: “Ik vind het zo erg voor de jeugd dat ze nu niet kunnen voetballen. Het voetbal leeft bij die spelers!”

 

Hoe vermaak je jezelf nu?

Peter: “Ik mis het voetbal heel erg. Ik snap dat de competitie is afgebroken, maar nu valt helaas ook het jeugdtoernooi af. Het toernooi was al in januari volgeboekt dankzij onze goede contacten met andere verenigingen. Hopelijk kunnen we nu aan het begin van seizoen 2020-2021 een openingstoernooi organiseren. Zo niet, dan kan het niet anders dat we in het voorjaar van 2021 weer een jeugdtoernooi organiseren. Peter vervolgt: “Ik hoop dat we in september weer kunnen gaan voetballen. De wens is ook om dan een JO 17 team aan de competitie deel te laten nemen. Dat is dit jaar helaas niet gelukt.”

 

Het schoolvoetbaltoernooi ging wel door.

Peter: “Deels is dat waar. Het toernooi van de groepen 7 en 8 ging wel door. Dat was zoals gezegd het laatste toernooi voor de lock down. Het toernooi voor de groepen 5 en 6 is helaas niet meer gespeeld.”

 

Senioren Mannen en Vrouwen.

Peter: “Het eerste Mannenteam stond er goed voor in de 4e klasse I. Het was met OHVV volop in strijd voor het kampioenschap. Het team stond twee punten achter, na 16 wedstrijden, met de thuiswedstrijd nog voor de boeg. Jammer dat het team volgend seizoen weer van voor af aan moet beginnen. Hopelijk lukt het dan wel om kampioen te worden. Het team heeft met Harry Rusken een goede trainer. Harry heeft de focus ook op de oudste jeugd gericht. Dat vind ik fijn. Harry blijft gelukkig bij Rockanje nadat aanvankelijk sprake was dat hij weg zou gaan. Harry liet dit seizoen de 14 jarige Vince van de Pol debuteren. Vince heeft een tijd bij de jeugd van Feyenoord gespeeld, maar is nu al bij vv Rockanje terug gekomen. Fijn voor Rockanje.”

 

Peter: “We hebben ook een Vrouwenteam. Laatst waren trainer en twee dames in de radiostudio voor een leuk gesprek. Het is lastig om vrouwen te motiveren bij Rockanje te komen voetballen. De vereniging kan versterking gebruiken. Er wordt nog naar aanvulling gezocht. Dus: houd je van een mooie uitdaging en gezelligheid gecombineerd met een mooie sport, sluit je aan bij de vv Rockanje Vrouwen!”

 

Steun gemeente Westvoorne.

Peter: “Er is altijd wel wat te doen aan de accommodatie van Sportpark de Drenkeling. De Gemeente Westvoorne wilde het voetbalveld opknappen. Ik weet alleen niet hoe het er nu voor staat. Het is fijn dat de gemeente voor de Westvoornse verenigingen die geconfronteerd worden met deze crisistijd, steun heeft toegezegd.”

 

Wedstrijdarchief JO 11-2

Peter profileert zich als schrijver van leuke stukjes over zijn team JO11-2. Peter: “Ik doe dat met de gedachte dat de jeugd daar later met plezier op terug kijkt. Nu spreekt het ze nog niet zoveel aan. Ik vermaak mij daar vooral zelf mee. Ik ga er van uit dat de jeugd daar later anders op terug kijkt, zodra ze de verslagen op hogere leeftijd nog eens doorlezen.”

 

Vv Rockanje gaat viral.

Peter: “Vv Rockanje is erg actief met de Challengers van de selectiespelers. Een aantal jeugdleden neemt dat over. De luisteraars kunnen de filmpjes zien op de Facebookpagina's van vv Rockanje en vv Rockanje Jeugd.

 

Tot slot. 

We danken Peter voor zijn enthousiaste verhaal en bijdrage. We hopen dat Peters wens voor dit seizoen nog in vervulling gaat. Peter: “Hopelijk komt er nog een eindejaars bbq.”