· 

Spivo een kleine, gezellige vereniging met Dames 1 als paradepaardje.

Redacteur Marcel van den Nieuwendijk ging in de radio uitzending van 18 april telefonisch in gesprek met Steven Roes van de Spijkenisser Vollebalvereniging (Spivo).

 

Hoe is het met de gezondheid?

Steven: “Met de gezondheid gaat het goed. Ik ben zelf gezond en mijn naaste omgeving ook.”

 

Hoe lang ben je al bij Spivo?

Steven: “Ik ben met wat korte onderbrekingen al twintig jaar betrokken en actief bij Spivo. Ik heb zitting gehad of ben nu nog betrokken als lid van de feestcommissie, technische commissie of het bestuur. Momenteel ben ik vice voorzitter in het bestuur. Ik woon nu in Spijkenisse, maar kom oorspronkelijk uit een andere omgeving waar ik ook aan het volleyballen was. Ik ben twintig jaar geleden in het 2e team van Spivo gaan volleyballen. Ik speelde fanatiek mijn partijtje mee.”

 

Kleine volleybalvereniging.

Steven: “Spivo is een kleine, enthousiaste volleybalvereniging die haar trainingen en wedstrijden doet in Sporthal Maaswijk. Het paradepaardje van de vereniging is het eerste damesteam dat in de 2e divisie uitkomt en zich dit jaar opnieuw gehandhaafd heeft. De Dames 1 was goed bezig dit seizoen. Veelvuldig is het team in de publiciteit. Mooi dat Sport op Voorne Putten het team ook volgt en informatie deelt.”

 

Steven vervolgt: “Het Heren volleybal is door een of andere man oorzaak niet zo populair. Op heel Voorne Putten. Ik zie volleybal als een familiesport. Het gaat over van vader/moeder op zoon of dochter. Het blijkt lastig jeugdspelers vast te houden, zodra ze in de senioren moeten gaan spelen. Daarom speelt het 1e Herenteam ook niet zo hoog als de Dames 1. Spivo stimuleert docenten om de schoolkinderen met volleybal in aanraking te laten komen tijdens de gymles. We laten de jeugd op eigen niveau hun wedstrijden spelen. Wel of niet in het bezit van de juiste techniek en aanleg. Het plezier staat daarbij voorop. Natuurlijk geeft de vereniging talenten wel de kans zich te ontplooien middels goede training en begeleiding.”

 

Gemeenteondersteuning.

Steven: “De gemeente Nissewaard is betrokken bij de sport en draagt dat ook een warm hart toe. Verschillende initiatieven zijn ontplooid. Het is mooi wat de gemeente momenteel voor de sport in crisistijd doet. Spivo hoeft bijvoorbeeld geen zaalhuur te betalen nu er van de accommodatie geen gebruik gemaakt wordt.” 

Huidige doelstelling.

Steven: “We proberen contact te houden met de leden. We proberen te verbinden. Eind maart (30 maart) heb ik voor de leden een Facebookfilmpje gemaakt. Het is belangrijk om met elkaar contact te blijven houden. Ook met mijn eigen team heb ik contact. Daarnaast is het belangrijk in beweging te blijven. Techniektraining kan je blijven doen. Sprongkracht kan je ook thuis trainen. Balgevoel verdwijnt niet. Op Facebook is veel te vinden om actief en in conditie te blijven. Spivo gebruikt de Website, Facebook en Instagram om haar leden informeren.”

 

Wensen voor Spivo. 

Steven: “Ik hoop dat we in september ons weer kunnen gaan richten op het nieuwe seizoen. Ik hoop dat iedereen gezond uit deze ellendige periode komt; op alle niveaus. Nieuwe leden zijn dan welkom! Spivo denkt momenteel ook aan de medemens. Nu het Jeugdkamp in mei niet door gaat, schenken we de voorraad levensmiddelen (snacks en drinken) aan de Voedselbank.”

 

Kom eens bij ons binnen in Sporthal den Oert. 

Steven: "Ik daag de luisteraars uit eens bij ons in Sporthal den Oert binnen te lopen. Doe gerust eens mee. Informatie over de vereniging is te vinden op de Website, Facebook en Instagram. Open deze link voor de website met meer informatie.