· 

vv Nieuwenhoorn dient 1e klasse verzoek in bij de KNVB

vv Nieuwenhoorn heeft bij de KNVB het verzoek ingediend volgend seizoen in de 1e klasse te mogen uitkomen. Het eerste team was zonder concurrentie op weg naar het kampioenschap in de 2e klasse. Het kampioenschap zat er aan te komen. 

 

Voorzitter Erik den Adel schreef een bericht op de vv Nieuwenhoorn website waarin hij ingaat op de huidige situatie bij vv Nieuwenhoorn. De club zit niet stil. Integendeel. Lees hier wat hij op de website schreef:

 

Inmiddels zijn de gevolgen van het Coronavirus tot in alle haarvaten van onze samenleving doorgedrongen. Voor de meesten van ons betekent dat het volgen van de RIVM richtlijnen maar helaas komen de verhalen van mensen die daadwerkelijk door het virus getroffen zijn steeds dichterbij. Verhalen die indringend en aangrijpend zijn, verhalen die maken dat we nogmaals vanuit onze kant de oproep doen om je toch vooral aan de richtlijnen te houden. Corona is geen doorsnee griepje!

 

Wanneer je de gevolgen van dit virus hoort, ziet en leest dan is voetbal echt maar een bijzaak. Maar het is wel een bijzaak voor zeer veel mensen en dat maakt dat we als vv Nieuwenhoorn op de achtergrond constant bezig zijn met ons voor te bereiden op een nieuwe realiteit. Want één ding is zeker: het gaat nog een flinke tijd in beslag nemen voordat we de sport waar we allemaal zo van houden weer kunnen gaan beoefenen zoals we dat gewend waren. En we zouden niets liever willen dan dat we nu al zouden kunnen aankondigen hoe deze nieuwe realiteit er dan uit zou komen te zien. Maar helaas is dat nog niet mogelijk. Wel is de KNVB, de richtlijnen van het RIVM in acht nemend, druk bezig om te kijken hoe het voetballen straks weer opgestart zal worden. Denk hierbij aan aangepaste trainingsvormen, gedrag op en rond het veld, kantinebeleid enz. Zodra hier duidelijkheid over is dan berichten wij jullie hier direct over.

 

Wel duidelijk is dat er dit seizoen niet meer gevoetbald zal worden en dat ook alle geplande evenementen van de baan zijn. Geen toernooien, wedstrijden, bijeenkomsten, feesten en rommelmarkt. Een hard gelach voor al onze vrijwilligers die hier ziel en zaligheid in hebben gelegd om dit allemaal mogelijk te maken. Daarom via deze, helaas wat onpersoonlijke weg, onze enorme waardering voor wat jullie dit seizoen voor onze club hebben betekend. En we hopen dat ondanks deze tegenslagen we volgend seizoen toch weer een beroep op jullie mogen doen. 

 

Zoals gezegd zitten we als club niet stil. Zo is onze terreinploeg weer opgestart met zijn werkzaamheden. Uiteraard worden de voorschriften hierbij nauwgezet gevolgd! En het enthousiaste team van de rommelmarkt zet alles op alles om te kijken of deze in september alsnog doorgang kan gaan vinden. De VTC is druk doende met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en we hebben ons als club aangemeld bij de KNVB om, indien dat toch mogelijk is, promotie naar de eerste klasse te realiseren.

 

Wellicht hebben jullie ook al vernomen dat er vanuit vv Nieuwenhoorn een crowdfunding actie is gestart met de titel: “Geef de club meer smoel, doneer een stoel!”. We hadden de lancering hiervan totaal anders gepland maar gezien het belang om ons complex op een aantal onderdelen te renoveren hebben we toch besloten om dit door te zetten. Je hoeft geen deskundige te zijn om te zien dat bijvoorbeeld de kleedkamers hoognodig moeten worden opgeknapt. Ook de toiletten in de kantine zijn versleten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om dit te kunnen aanpakken hebben we geld nodig en dat willen we via deze actie bij elkaar krijgen. Ondanks dat er op de tribune ongeveer 290 stoelen kunnen worden geplaatst is ons streven om hier veel meer donoren voor te vinden. Het doneren van een stoel kost  20,- en in ruil daarvoor worden alle namen van iedereen die doneert op een plaquette gedrukt die aan de tribune zal worden gehangen. Nu beseffen we heel goed dat we in onzekere tijden leven waarin iedereen extra goed let op de uitgaven die worden gedaan maar mochten jullie wat kunnen missen en het doel waarvoor het is kunnen waarderen dan hopen we van harte dat jullie ons hierin willen steunen! Op de website staat hoe dat kan.

 

Tot zover deze korte update vanuit het bestuur en we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Hou vol en volg de regels, alleen op die manier kunnen we elkaar snel weer tegenkomen bij vv Nieuwenhoorn.