· 

Stefan Krabbendam al weer 15 jaar in het vak!

Help mijn man heeft al 15 jaar een hobby! 

16 jaar geleden vroegtijdig uitgevallen met een hele vervelende enkelblessure in wat uiteindelijk mijn laatste voetbalwedstrijd bleek voor SC Voorne. 

 

Geen actieve wedstrijdsport meer op de zaterdag was voor mij het signaal om een nieuwe weg in te slaan. Het gras blijven ruiken op zaterdag was daarbij wel het uitgangspunt.

 

Door mijn eigen blessure kreeg ik steeds meer belangstelling in het verzorgen van sporters. Dit resulteerde in de opleiding tot sportmasseur. Nu 15 jaar geleden werd zelfs onze huwelijksreis verschoven om examen te kunnen doen en zo kon ik als sportmasseur een nieuwe hobby gaan ontdekken.

 

Met veel passie, inzet en leergierigheid heb ik door de jaren heen veel gezien, geleerd en meegemaakt. Via een stage bij vv Nieuwenhoorn bij Adrie Poldervaart, kon ik mij vol overgave storten op SC Olympia om hen het nut van een sportverzorger te laten ervaren. Een grote uitdaging, als voetballer bij een korfbalvereniging aan de slag gaan, om daar het stukje verzorging volledig op te bouwen en naar eigen inzicht in te vullen. 

Daarna terecht gekomen bij AKV ‘t Capproen waar een vergelijkbare uitdaging lag. 

 

Toen ik echter door Adrie benaderd werd om als verzorger bij vv Spijkenisse te komen was dat voor mij een logische vervolgstap. De jaren bij Spijkenisse met Adrie als gedreven trainer/fysiotherapeut, zijn voor mij fantastisch geweest en ook de aanzet om me verder te gaan verdiepen in het vak. De opleiding Sporttherapie was een prima vervolg op hetgeen ik leerde in de praktijk, waarna nog enkele aansluitende opleidingen volgde als dryneedling en kinesiotaping. 

 

Tot zo ver het verenigingsleven, na het behalen van het diploma sportmassage zag ook mijn eigen praktijk Steefit het daglicht.

 

Startend op de zolderkamer, verder uitbouwend tot samenwerkingen met fysiopraktijken, tot het huren van een eigen ruimte buitenshuis. Natuurlijk leuk zo’n hobby, maar als je dat net als ik naast je normale baan (op het Erasmus MC) doet, wordt er af en toe thuis wel eens gevraagd wie die man is die het vlees aansnijdt. 

Daarom ook nog maar een tweede vestiging begonnen in Rotterdam en ook op Papendal bij TeamNL begonnen als “oproepmasseur”. 

Ik kan vertellen dat gaat een tijd best goed, maar er komt een moment dat 36 uur in een dag dan ook te weinig is: tijd om keuzes te maken! Dingen komen zoals ze komen en vaak dan ook nog op het goede moment.

 

Nu ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om mijn eigen praktijk samen te voegen met Preaz, het bedrijf waarvoor ik op Papendal werk. Naast deze ontzettend mooie samenwerking en enorme uitdaging, was dit voor mij het zetje op het juiste moment. Het Erasmus na ruim 20 jaar vaarwel gezegd en ik kon samen met mijn compagnon Gerrit van Olst onze gezamenlijke passie en hobby verder uitbouwen. En wat een goede stap is dat geweest, met een hele mooie groep masseurs waar we mee samen werken, mogen we vele verschillende mensen masseren en behandelen. Wij doen veel uitdagende projecten met TeamNL, werken bij tv producties en helpen sporters onderweg naar hun doel. Ook betekenen we veel voor mensen met allerlei uiteenlopende stress of werk gerelateerde klachten.

 

15 jaar in het vak en voor nu even een blik terug in de tijd, maar natuurlijk blijven we ook naar de toekomst kijken. We zijn druk bezig met allerlei nieuwe plannen en ideeën, op naar de volgende 15 jaar! 

Help mijn man heeft een hobby. Maar wat is er nou nog mooier dan van je hobby je werk maken? 

Inderdaad van je hobby en passie je werk maken, maar het elke dag ervaren als hobby!