· 

Lintjesregen Koningsdag

Toos Zuiddam ttv De Repelaer.

Toos Zuidam is verblijd met een Koninklijke onderscheiding voor de vele jaren van vrijwilligerswerk die ze heeft gedaan – en nog doet – voor de Stichting Philadelphia. Deze stichting en haar vrijwilligers zet zich in voor ondersteuning en hulp aan mensen met een beperking. Toos is ook lid van ttv De Repelaaer. De vereniging feliciteert Toos en haar man Jo van harte met deze welverdiende erkenning van haar werk! 

 

Piet Stougje en Corr Winkelmann PRC Delta Spijkenisse.

Al jaren zetten zij zich in voor PRC Delta. Piet zorgt voor het onderhoud van de kantine en het terrein en Corr heeft zelfs nog geholpen met het bouwen van de kantine tientallen jaren geleden. Ook jureert hij nog met veel liefde elke week de Deko Bikesport competitie van de vereniging. Vanwege Corona was er helaas geen huldiging op het stadhuis, maar burgemeester Foort van Oosten heeft beide heren gebeld zonder dat zij wisten wat hun overkwam. Het feestje volgt later met huldiging, voor nu heel erg gefeliciteerd en bedankt namens iedereen van PRC Delta! Hulde!

 

Mart van der Meijden Handbalvereniging Helius Hellevoetsluis.

De heer van der Meijden is al vanaf 1983 actief als vrijwilliger bij Handbalvereniging Helius te Hellevoetsluis. Vanaf het begin van zijn lidmaatschap heeft hij zich op vele manieren ingezet voor het belang van de vereniging. Hij heeft diverse functies betreed en is nog steeds heel actief voor de vereniging. Zoals lid van het bestuur, voorzitter van de Jeugd- en Technische commissie, trainen / coachen van jeugdteams en senioren, scheidsrechter, beheerder van materialen, etc. Daarnaast organiseert hij al 25 jaar, samen met zijn vrouw, kaartavonden voor de vereniging. Ook werkt hij elk jaar  mee aan het handbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Hellevoetsluis.
De heer van der Meijden 
is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

 

Cor Vermaat IJsclub Nooitgedacht Oudenhoorn.

De heer Vermaat is van 1977 tot en met 1999 actief lid geweest bij de Vrijwillige Brandweer in Oudenhoorn en heeft vele cursussen gevolgd en diverse rangen doorlopen. Vanaf begin jaren 90 steekt de heer Vermaat als enthousiaste vrijwilliger bij ijsclub Nooitgedacht de handen uit de mouwen. Van technische ondersteuning tot het uitbreiden van de kantine. Hij weet ook alle schaatsen scherp te slijpen. Deze kunst en techniek draagt hij met enthousiasme over op de volgende generatie. 

De heer Vermaat is ook wekelijks actief bij de inzameling van de goederen voor de kringloopschuur in Oudenhoorn en helpt jaarlijks mee op de rommelmarkt en de Moederdag fair in Oudenhoorn.

Vanaf 2001 is de heer Vermaat ook vrijwilliger bij het Lichtschip 12 de Noord Hinder waarbij hij sturing geeft aan het dagelijkse onderhoud gericht op de instandhouding van de Noord Hinder. Inmiddels maakt de heer Vermaat ook deel uit van het bestuur. 

De heer Vermaat is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

 

Jan de Vries Hellevoetse Reddingsbridgade.                                    
De heer de Vries heeft menig Hellevoeter leren zwemmen. Sinds 1 juli 1977 is de heer De Vries lid van de Hellevoetse Reddingsbrigade. De heer de Vries heeft zich vanaf die tijd ingezet voor het vergroten van de zwemveiligheid  in en om de gemeente. Hij is als vrijwilliger gestart met het geven van zwemlessen. Daarnaast was hij actief betrokken bij het houden van toezicht en het verlenen van hulp op het Haringvliet. Binnen de Hellevoetse Reddingsbrigade heeft hij verschillende functies bekleed en was tot 2018 penningmeester. Sinds 2019 is hij de voorzitter van de Hellevoetse Reddingsbrigade. Hij is als lid van Reddingsbrigade Nederland ook landelijk actief (o.a. als examinator).
De heer de Vries is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. We hebben helaas geen foto.

 

Wim van Wijk MHV Forcial. 

Wim is vrijwilliger in hart en nieren en doet ontzettend veel werk voor De Zonnebloem, hockeyvereniging Forcial en de Oranjevereniging Rockanje. Burgemeester De Jong: "Wim is een onmisbare vrijwilliger met een tomeloze inzet voor heel Westvoorne en verdient deze Koninklijke onderscheiding met volle overtuiging!"