· 

Angela Krijgsman als sporter/trainer in Covid-19 tijd.

Eerste gast in de radiouitzending van zaterdag 25 april was Angela Krijgsman, atleet en looptrainster van de Spijkenisser Triathlonvereniging TVS90. Angela viel de redactie op door een ludiek initiatief in de Covid-19 tijd: het lopen/fietsen van de Spijkenisser marathon met trainingsmaatje Melissa Post.

 

Hoe gaat het?

Angela: “Het gaat met mij goed. Het zijn eigenlijk rare omstandigheden, maar ik maak er wat van.”

 

In welke zin maak je er wat van?

Angela: “Eigenlijk waren we met atleten aan het trainen voor de jaarlijkse Triatlon Almere die op 12 september op de agenda staat. Maar het is uiterst onzeker of deze onder de huidige omstandigheden doorgaat. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven en heb ik in het weekend van de Rotterdam Marathon samen met Melissa Post de Marathon van Spijkenisse afgelegd. Op het parcours van de jaarlijkse marathon hebben we een estafette fiets/loop gehouden. Een paar uur met z’n tweeën lekker aan het sporten geweest. Afwisselend hardlopen en op de fiets.”

 

Hoe ben je zo bij TVS90 terecht gekomen?

Angela: “Ik was lid van Atletiekvereniging Spark uit Spijkenisse. Mijn partner Sebastiaan wilde wat anders en heeft zich aangesloten bij Triatlonvereniging Spijkenisse: TVS90. Ik ben toen meegegaan. Inmiddels is Sebastiaan voorzitter van TVS90 en draag ik als trainster mijn steentje bij. We zijn beiden ook actief sporters.” 

 

Wat voor vereniging is TVS90?

Angela: “De vereniging is in 1990 opgericht en bestaat uit een 130 leden. Het Damesteam komt uit in de Eredivisie van de triatloncompetitie. Helaas is deze voor dit jaar volledig gecanceld. De dames hadden er veel zin in. Ook de Heren komen uit in competitieverband. Daarnaast nemen we deel aan individuele wedstrijden. TVS90 is een gezellige vereniging met een uitstekende onderlinge band.”

Angela vervolgt: “Ik ben bij de vereniging actief als looptrainer. Af en toe afgewisseld met een fietstraining. Ik onderhoud momenteel via de loopgroep-app contact met de atleten en geef ze trainingsschema’s. Die schema’s zijn voornamelijk gericht op het onderhouden van de conditie. Er is pas weer sprake van opbouwtrainingen, zodra de wedstrijden in aantocht zijn.”

 

Heeft TVS90 een eigen accommodatie?

Angela: “Nee. We trainer op de accommodatie van wielervereniging PRC Delta. We kunnen daar gebruik maken van de kleedlokalen en kantine, het fietsparcours en aan het parcours ligt het Voedingskanaal waar we in de zomerperiode een duik in kunnen nemen om de zwemtrainingen af te werken.”

 

Heb je dit weekend nog plannen?

Angela: “Zondag ga ik met de fiets op pad. Ik heb beloofd er een gezelligheidstochtje van te maken met af en toe een pauze. Zo zal ik voorlopig elk weekend mijn momenten uitzoeken om -zolang het mag- te sporten. Wachtend op het moment dat de triatlonwedstrijden weer losbarsten. Maar dat kan wel even duren.”