· 

Caro Kania-Kievit met passie aan het werk met G-Team van AV Spark.

Het G-team van atletiekvereniging Spark uit Spijkenisse bestond 1 april 25 jaar. Een reden om in gesprek te gaan met trainster Caro Kania-Kievit.

 

Goede middag Caro. Hoe gaat het me je?

Caro: “Met mij gaat het goed. Ik ben gezond en werk momenteel thuis. Daar ben ik blij mee. Ik ben een positief ingesteld persoon. Een goede gezondheid is belangrijk en daar werk ik aan.”

 

Jij bent nauw betrokken bij het G-Team van AV Spark dat deze maand 25 jaar bestaat. Helaas konden de jubileumactiviteiten niet doorgaan. Wat nu?

Caro: “Zoals zoveel evenementen en activiteiten, ging het jubileum van 1 april 2020 niet door. Op 18 april stond in verband met het jubileum een  internationale wedstrijd gepland. Ook die is opgeschoven. We hopen de wedstrijd alsnog in september te organiseren.”

 

Hoe zijn de atleten op de hoogte gebracht?

Caro: “We communiceren met de ouders en instellingen (waar atleten wonen) via de mail. Natuurlijk begrijpt iedereen dat we de activiteiten moeten opschorten. We missen als trainersgroep en vereniging de maandagavonden, waarop de G trainingen gehouden worden, enorm. Alles is afgelast. We hadden zin in het seizoen. Helaas ging het tot op heden niet door. Het is nu afwachten tot we weer bij elkaar mogen komen.”

 

Wat een enthousiastelingen zijn de G-atleten! SOVP ontmoette een aantal bij het Sportgala Nissewaard. Het was een feest met ze in gesprek te gaan.

Caro: “De G-atleten zijn eigenlijk overal voor te porren. Ze zijn super enthousiast. Het is inderdaad een mooi stelletje bij elkaar.”

 

Het 25 jarige G-Team is een van de grootste teams van Nederland. Hoe sloot je bij hen aan?

Caro: “In 2007 was één van de oprichters, Henk Gaasbeek, op zoek naar trainers. Ik was zelf al sinds 1971 betrokken bij AV Spark. Ik heb mij toen aangesloten bij de groep, heb een maand meegedraaid en ben toen niet meer weg gegaan. Ik zit er nu nog.”

Caro vervolgt: “De groep draait geweldig. Mede dankzij de zeven trainers. Ik ben trots op de vaste sponsoren die ons al jaren geweldig ondersteunen en het mogelijk maken aan (internationale) wedstrijden deel te nemen. Ook de toenemende aandacht die de sporters in de media krijgen is geweldig. We genieten daar als groep enorm van. Jeugdjournaal, TV Rijnmond, kranten, Sport op Voorne Putten. Tof! En, jullie gaan nog van ons horen.”

 

Op het einde van het seizoen stoppen helaas door omstandigheden drie van de zeven trainers. 

Caro: “We zijn op zoek naar opvolgers die met net zoveel enthousiasme met de atleten aan de slag gaan en hen trainen/begeleiden. Als er luisteraars of lezers zijn, die denken, wellicht is dit een mooie nieuwe uitdaging voor mij, sluit u aan bij een enthousiaste, betrokken, succesvolle groep. Maar voor nu wens ik iedereen vooral toe: Blijf gezond. Blijf lachen.”