· 

Edwin Boogaard zit niet stil bij vv Hellevoetsluis.

Edwin Boogaard, voorzitter vv Hellevoetsluis, was de tweede gast in de uitzending van Radio Sport op Voorne Putten. Edwin: nooit om een praatje verlegen. Een bevlogen voetbalman.

 

Om maar bij jou, als man met altijd een mening, met de deur in huis te vallen: wat vind je van de KNVB beslissing ten aanzien van de Eredivisie en Keuken Kampioendivisie?

Edwin: “Als je kijkt naar de huidige rangschikking, vind ik het een normaal besluit. Wrang is het verhaal FC Utrecht. Maar hoe je het doet, er is altijd iemand die het niet met jouw besluit eens is.” Edwin vervolgt: “De KNVB zegt voor de clubs te zijn, laat de clubs hun mening geven en een stem uitbrengen, maar gaat daar dan volledig aan voorbij. Dat is natuurlijk bizar. Ze hebben niets met die 16 voor, 9 tegen stemmen gedaan. Ze verschuilen zich achter de 9 neutrale stemmers. Dat kan dus niet.”

 

Het kampioenschap van SC Cambuur valt ook in het water?

Edwin: “De competitie was niet ten einde. Er waren in de Keukenkampioendivisie nog 9 wedstrijden te gaan. Dat is veel. Dan is het na de beëindiging van de competitie terecht dat de degradatie/promotie-regeling niet wordt uitgevoerd.”

 

Ook het amateurvoetbal is abrupt beëindigd. Ook een hart gelag.

Edwin: “vv Hellevoetsluis ging steeds beter draaien en ging voor de 3e periode. We haalden 6 punten uit de laatste twee wedstrijden. Het is zonde dat de competitie niet verder afgemaakt wordt, maar gezien de omstandigheden heeft de KNVB een goed besluit genomen. We klagen als club niet. Het is wel jammer dat het afscheid van trainer Edwin de Koning nu zo loopt. We hadden hem graag de competitie af willen laten maken en hem dan willen huldigen voor zijn jarenlange inzet voor vv Hellevoetsluis. Op 20 juni staat het officiële afscheid van Edwin gepland. Voorlopig blijft dit staan. We wachten de persconferentie van de regering in mei af, voordat we een definitief besluit nemen. Maar we zullen als bestuur natuurlijk op gepaste wijze van Edwin afscheid nemen.”

 

Veel verenigingsactiviteiten zijn nu vervallen.

Edwin: “Ik ben vnl. achter de schermen bezig. Leden een hart onder de riem steken, steeds benadrukken dat we ons aan de maatregelen moeten houden. Beter nu voorzichtig, in plaats van straks medeplichtig. Het onderhoud aan de accommodatie gaat door. Er is o.a LED verlichting aangelegd en er worden gesprekken met sponsoren gevoerd.”

 

Ook ga je al twee weken live op Facebook.

Edwin: “We hebben nu twee uitzendingen achter de rug. Het kijkersaantal is behoorlijk en er is goede interactie. De uitzending wordt op prijs gesteld. Het is een uit probeersel om zo ook een manier te hebben om naast de gebruikelijke kanalen de leden op moderne wijze te bereiken.”

 

Jullie speelden in de 2e klasse E afdeling Zuid. Volgend seizoen?

Edwin: “We hebben voor komend seizoen een voorkeur voor een indeling in de afdeling West. Niets ten nadele van de Zeeuwse verenigingen, maar met tegenstanders uit West trek je meer publiek en behalen we meer kantine omzet. We hebben als vv Hellevoetsluis een indeling in West aangevraagd om met de nieuwe trainer voor succes te gaan.

 

Je hield dit seizoen op de besloten vv Hellevoetsluis Facebookpagina voorbeschouwingsgesprekjes op de wedstrijddag. Komt daar een vervolg aan?

Edwin: “Dat is zeker de bedoeling. Het was leuk om te doen en het werd ook gewaardeerd.”

 

Waarom ga je niet openbaar? 

Edwin: “Dat is een idee. Ik zal er eens over nadenken.”