· 

Plan afgewezen, maar Oleander gaat enthousiast door.

De vierde gast in de Radio Sport op Voorne Pujtten uitzending van 25 april was John Kramer van Twirlvereniging Oleander. John viel ons twee weken geleden op door een kant-en-klaar plan te presenteren hoe zijn twirlatleten de training in de gymzaal weer naar de RIVM normen konden hervatten. Hij vroeg aandacht hiervoor. Marcel van den Nieuwendijk ging met John in gesprek.

 

Hoe gaat het je John?

John: “Uitstekend. Dank je.”

 

John, voordat we naar Twirlvereniging Oleander gaan, wil ik het eerst nog even over jouw werk hebben. Je behoort tot de categorie mensen die een vitaal beroep uitoefenen. Jij bent ambulancemedewerker in deze regio. Hoe verliep het werk?

John: “We hebben de afgelopen  twee maanden veel voor de kiezen gehad. Het was drukker als normaal. Gelukkig neemt de hoeveelheid werk nu langzaam weer af. Het aantal ritten loopt terug.”

 

Ik wil mijn waardering en respect uitspreken namens alle Nederlanders. Maar nu even naar jullie plan om de trainingen weer volgens de RIVM normen te hervatten. Hoe staat het er mee?

John: “Oleander heeft plan voor de herstart van de trainingen ingediend bij de gemeente Hellevoetsluis met als doel de trainingen m.i.v. 29 april weer in de gymzalen te kunnen hervatten. De gemeente heeft het plan afgewezen en hun besluit toegelicht. Ze willen geen uitzondering maken voor Oleander en het landelijk beleid volgen.”

 

Wat nu?

John: “We zijn nu op zoek naar mogelijkheden om buiten te trainen. We hebben daarvoor vergunningen nodig. Toevallig heb ik vanmiddag om 13.30 uur contact gehad met Sander Visser van T Capproen en ik kan vertellen dat er een samenwerking zit aan te komen. Het plan is op de velden van T Capproen te gaan trainen. Opnieuw een mooi Hellevoets voorbeeld dat verenigingen samenwerkingsinitiatieven ontplooien.”

 

Je besteedt veel tijd aan twirlvereniging Oleander.

John: “De twirlsport is met de paplepel ingegoten. Mijn jongste zus twirlde op hoog. Ook mijn beide andere zussen hebben getwirld. Omdat ik een relatie kreeg met de coach van mijn oudste zus, rolde ik van het een in het ander.”  John vervolgt: “In 1990 kwamen we vanuit Rotterdam naar Hellevoetsluis en richtten we twirlvereniging Oleander op. We hebben een kleine, warme vereniging met veel talent. Onze dochters Maybel en Lorena konden niet anders dan te gaan twirlen en hebben inmiddels de top in Nederland en Europa bereikt. Beiden zouden ook naar het wereldkampioenschap in Eindhoven gaan om Nederland aldaar te vertegenwoordigen. Helaas zijn die WK afgelast.”

 

Een vereniging op twee locaties.

John: “Oleander startte in Hellevoetsluis in de gymzaal van obs De Brandaris. Zeven leden telde de groep. Door de populariteit van een tv programma groeide dat uit tot 45 leden. Inmiddels is dat aantal afgenomen en hebben we vijftien talentvolle leden.” John vervolgt: “We trainen momenteel op dinsdag- en donderdagavond. In de Ravense Hoek (5 jaar/gymzaal Rode Kruislaan) en in de gymzaal aan de achterkant van de Moriaanse Weg. Het loopt goed.”

 

Jolanda en jij gaat met hart en ziel voor de club. Topsport en hobby’s kosten geld. Hoe doen jullie het toch allemaal?

John: “Het is lastig zonder eigen bijdragen een kleine vereniging met talent in stand te houden. De (inter)nationale reizen van onze talenten kosten veel geld. Gelukkig ontvangen we steun van anderen. Zo ziet het er naar uit dat we binnen kort over een sponsor kunnen beschikken. Zodra meer concrete informatie beschikbaar is, brengen we dat naar buiten.

 

Veel verenigingen worden creatief en gaan online. Ook Oleander. 

John: “Ja, ook onze vereniging ging online. Een leuke Challenge is uitgevoerd. Ik ben daar trots op.”