· 

Terecht Koninklijke onderscheiding voor Wim van Wijk.

Wim van Wijk is vrijwilliger in hart en nieren en doet ontzettend veel werk voor De Zonnebloem, hockeyvereniging Forcial en de Oranjevereniging Rockanje. Burgemeester De Jong: "Wim is een onmisbare vrijwilliger met een tomeloze inzet voor heel Westvoorne en verdient deze Koninklijke onderscheiding met volle overtuiging!"

 

Goede middag Wim. Je bent onderscheiden met een lintje. Volgens burgemeester De Jong heeft u dat lintje helemaal terecht verdiend. Hoe ging dat in zijn werk, want u kon niet naar het gemeentehuis gelokt worden?

Wim: “’s Morgens werd ik verrast met het feit dat mijn dochter op bezoek kwam. Even later volgde mijn broer. Er werd een video verbinding gemaakt en ik kreeg ineens de burgemeester virtueel op bezoek en werd onderscheiden met het lintje voor mijn vrijwilligerswerk.”

 

U bent de enige Westvoornenaar die een lintje ontving.

Wim: “Inderdaad.”

 

Waarvoor bent u onderscheiden?

Wim: “Voor mijn werk bij de Zonnebloem, MHV Forcial en de Oranjkevereniging.” Wim vervolgt: “Sinds 1980 ben ik actief voor de Zonnebloem. De laatste 4 jaar zit in zelfs in het Zonnebloembestuur. Ik begeleid regelmatig mensen die deelnemen aan de Zonnebloemvakanties. Ik ben sinds vier jaar gepensioneerd. Het houdt me enorm bezig. Daarnaast ben ik actief voor MHV Forcial. Ik maak daar deel uit vcan de onderhoudscommissie, ben barhoofd op de vrijdag en zaterdag en doe de barinkopen. Tevens begeleid ik de vrijwilligers van MHV Forcial. Ik ben sinds 24 jaar betrokken bij deze hockeyclub. Toen mijn 8 jarige zoon ging hockeyen werd ik coach van zijn team. Hij is nu 32 jaar. Mijn dochter hockeyt inmiddels ook. Zij speelt bij Berkel en Rodenrijs. Als het kan ben ik elke wedstrijd van haar aanwezig. Tot slot maakte ik ook deel uit van het bestuur van de Oranjevereniging Rockanje. Jarenlang organiseerden wij de plaatselijke  Koninginnedag/Koningsdagactiviteiten.”