· 

Veel online activiteiten in coronatijd bij Dansschool KP.

Marcel van den Nieuwendijk en Peter van Herp spraken in Radio Sport op Voorne Putten met Kimberly Pikeur van Dansschool KP uit Spijkenisse. Ondanks de slechte telefoonverbinding werd het opnieuw een geanimeerd gesprek met een bevlogen dansschoolhouder.

 

Goede middag. Hoe is het met je?

Kimberly: “Ik ben gezond; het enige belangrijke in deze tijd.”

 

Het is alweer een tijd geleden dat we je gesproken hebben. Op 28 januari de laatste keer tijdens de sportverkiezingen van de gemeente Nissewaard. Daar werd je gekozen tot coach van jaar.

Kimberly: “Ja, inderdaad, dat was super leuk! Ik was prettig verrast de titel te winnen. De nominatie was al een hele eer.”  

 

Jouw dansgroep werd net niet de sportploeg van het jaar.

Kimberly: “Voor mij is de groep wel de nummer 1, hoor. Ze hebben het afgelopen jaar een topprestatie neergezet.”  

 

Hoe ging de groep met teleurstelling om?

Kimberly: “Positief. Ze waren vooral blij voor mij dat ik gewonnen had als coach. Ze gingen helemaal uit hun plaat toen ik won! Ze zeiden direct: volgend jaar proberen we het nog een keer en dan winnen we!!!”

 

De groep heeft nu de Corona-teleurstelling.

Kimberly: “Voor alle betrokkenen is het zuur. We begonnen net aan wedstrijdperiode. Maar dit is onmacht. We moeten hiermee dealen en hopelijk herstelt de samenleving zich snel zodat we alles weer normaal op kunnen pakken in de nieuwe dansschool en deel kunnen nemen aan de wedstrijden.”

 

Jullie stonden op het punt om te verhuizen.

Kimberly: “We zitten nu aan het Havenplein 27 in Spijkenisse. We staan in de startblokken, maar mogen nog niet open. We hebben met het docententeam alles omgegooid en zijn online gegaan. Het was eerst even slikken, schakelen en door gaan. De trouwe leden zijn gebleven en zijn de online danslessen gaan volgen. Na de meivakantie willen we buitenactiviteiten gaan doen.

 

Hoe groot is het bereik met de online lessen?

Kimberly: “Online volgen ruim 200 tot 300 kinderen de lessen. Met Koningsdag als topevenement.” Kimberly vervolgt: “We starten na de meivakantie op maandag en woensdag met buitenactiviteiten. De leden moeten zich hiervoor via whatsapp of de website aanmelden. We geven de buitenlessen natuurlijk volgens de regels die momenteel gelden.”

 

Bij veel verenigingen hoeven jeugddeelnemers niet persé lid te zijn om aan de trainingen mee te doen. Bij jullie?

Kimberly: “Wij willen kwaliteit waarborgen. Dus je moet al lid zijn. Maar misschien ontstaan er lidmaatschappen door het zien van de lessen.

Bewegen is gezond. Op het moment dat de nieuwe dansschool open gaat kunnen de nieuw aangemelde leerlingen aansluiten.”

 

Afgelopen week was er een Masterclass met Virgil Moreno.

Kimberly: “Ja, dat was erg leuk om te doen en opnieuw een succes. We organiseren in deze meivakantie nog meer activiteiten voor kinderen. Met hopelijk een mooie slotactiviteit op Bevrijdingsdag, tevens mijn verjaardag. Om 11.30 uur gaan we online en we hopen natuurlijk dat we veel kinderen deelnemen.”