· 

OVV 4 ondersteunt hulpbehoevenden.

Redacteur Peter van Herp sprak met David Mulder van OVV Oostvoorne 4. Hij viel de redactie op door het initiatief dat zijn team nam om hulpbehoevenden in deze coronatijd te gaan helpen.”

 

Peter: “Je speelt bij OVV Oostvoorne.”

David: “Ik ben dit seizoen weer terug gekeerd op het oude nest om in het vriendenteam van OVV Oostvoorne 4 te spelen. Ondanks dat terecht gesproken wordt over een vriendenteam, staat de prestatie staat toch nog wel op nummer 1. Twee/derde van de spelers heeft toch wel op goed niveau gespeeld. Meer dan de helft werkt in het havengebied en missen door hun werk trainingen en wedstrijden. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten met een team te vormen en op lager niveau te spelen. Dat is OVV Oostvoorne 4 geworden.”

 

Peter: “Hoe stonden jullie er voor toen de competitie door de Covid-19-uitbraak gestopt werd?”

David: “Het ging uitstekend. We hadden 14 wedstrijden gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. In de beker bereikten we de 8e finale.”

 

Peter: “Jouw verleden als voetballer?”

David: “Ik heb als 6 jarige mij aangesloten bij OVV. Tot en met de A-categorie ben ik daar blijven voetballen. Ik heb toen een uitstap gemaakt aar Bernisse 1 om dan nu weer terug te keren bij OVV 4. Het is nog een jong team in de leeftijdsgroep 20 tot 30 jaar. De teamleden werken of zitten nog op school.”

 

Peter: “Is de OVV jeugd ook al weer begonnen met de trainingen?”

David: “Ja, het terrein is Coronaproof gemaakt. Iedereen helpt elkaar.

Hopelijk kunnen de senioren ook weer snel een balletje gaan trappen.

 

Peter: “Wat doe je naast het voetbal?”

David: “Ik maak onderdeel uit van het marketingteam van de betaald voetbal organisatie Excelsior. Ik werk nu veel vanuit huis. Ik mis het werk rondom de wedstrijden enorm. Het andere werk gaat wel door. Nu zijn we druk in de weer een standpunt in te nemen met betrekking tot de seizoenkaarten. In mijn werk richt ik mij op de supporters.”

 

Peter: “Hoe is de sfeer bij de supporters?”

David: “De supporters willen graag weer wedstrijden zien. Al is het momenteel wat minder, maar er is nog steeds digitaal contact met supportersgroepen. En dat is belangrijk.”

 

Peter: “Welke club heeft jouw hart?”

Davind: “Ik kom uit een gezin van vijf: vader, moeder en twee oudere broers. Ik ben de enige die fanatiek voetbalt. Ik ben een liefhebber. Voor beker- en Europacupwedstrijden ga ik met een broer regelmatig naar De Kuip; soms naar een wedstrijd in het buitenland.”

 

Peter: “We gaan naar een 1,5 meter maatschappij. Hoe kunnen we gaan voetballen?”

David: “We zullen ons aan moeten gaan passen aan de nieuwe maatschappij; aan de maatregelen die genomen gaan worden. Er is geen keus. Maar voetbal is een contactsport. Ik ben benieuwd waar dit toe gaat leiden.”

 

Peter: “Je sprak al over jouw vriendenteam. De Saamhorigheid. Laatst ontplooide jouw team 4 een initiatief voor ouderen. Kan je daar wat over vertellen?”

David: “Eigenlijk is het een initiatief voor hulpbehoevenden. Niet specifiek voor ouderen. We zijn allemaal meer thuis momenteel. Dus waarom zouden we niet anderen gaan helpen? Ik kwam op het idee en heb contact opgenomen met voorzitter Andries Schouten. Die was direct enthousiast. We hebben vijfhonderd brieven bij ouderen in de bus gedaan. We doen klusjes als boodschappen, de hond uitlaten, klusjes of gewoon een praatje. Wij staan klaar voor de maatschappij. En dat geeft veel leuke reacties én energie.”

 

Peter: “Sluiten er anderen aan bij jullie initiatief?”

David: “Ja, B- en C-jeugd sluiten aan. Het is wel een OVV ding. Van buiten de club heeft niemand zich aangesloten. We zijn met 25 man. Er is ook geen behoefte aan meer.”

 

Peter: “Tot slot. Wat staat binnenkort op programma?” 

David: “Teamleden assisteren bij de jeugdtrainingen. Verder is het net als iedereen afwachten tot het moment dat wij weer op het mooie OVV Complex ook weer mogen gaan voetballen.”