· 

Jubileum column nummer 25 Peter van Herp

Een heuglijk feit op Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

Peter van Herp schreef zijn 25ste column voor SportopVoornePutten. 

 

In het tempo waarin het nu gaat, Peter schrijft iedere week een nieuwe column, is de 50ste voor het eind van dit kalenderjaar in zicht. 

50 jaar geleden, won zijn club, Feyenoord, de Europacup 1. Wat had Peter graag gezien dat er op 6 mei nog een verlenging was van Bevrijdingsdag. De viering van het winnen van de Cup met de Grote Oren! Met 100.000 man op de Coolsingel, nog eens ruim 50.000 in de Kuip en feest in alle kroegen en bars, die voor één dag open mochten van Burgervader Aboutaleb. Hoe anders is de harde waarheid. Toch mag dit jubileum niet zonder de benodigde aandacht voorbijgaan. Een opnieuw uitstekende column van gewaardeerd teammember van Herp. Lees de column hier. 

Peter van Herp op de foto in het midden.