· 

Edwin Wingelaar, de man van het eerste uur bij vv Brielle.

Redacteur Marcel van den Nieuwendijk sprak in de Radio Sport op Voorne Putten uitzending van zaterdag 9 met met de algemeen secretaris en vice voorzitter van voetbalvereniging Brielle: Edwin Wingelaar.

 

Goede Middag Edwin, hoe gaat het met je?

Edwin: “Goede middag Marcel. Met de gezondheid gaat het met mij, bij mij thuis en voor zover ik weet op de vereniging goed. Iedereen gezond. Het zijn wel vreemde weekenden met een andere invulling in vergelijking met normaal. Maar, we slaan ons er door heen.”

 

Je deed voor vv Brielle met succes de live voetbalverslagen. Hoe kijk je er op terug?

Edwin: “Ik vond en vind dat leuk om te doen. Zodra de competitie weer van start gaat, mag je weer op me rekenen.”

 

Ben je van geboorte een Briellenaar?

Edwin: “Nee, ik ben geen geboren Briellenaar. Ik woon vanaf mijn tiende jaar in Brielle. Dat is nu een veertig jaar en ik beschouw me dan ook als een Briellenaar. Brielle is een mooie plaats om te wonen.”

 

Direct in Brielle gaan voetballen?

Edwin: “Toen wij in Brielle kwamen wonen, maakte mijn vader kennis met de toenmalige secretaris van voetbalvereniging Wit Rood Wit. Ik stond al snel aan de deur van de secretaris om mij als lid op te geven en te gaan voetballen. Ik ben bij de D-tjes begonnen en ging na mijn jeugdperiode over naar het 3e seniorenelftal. Ik was daar de keeper. Ik speelde nog in het 4e, 5e en 6e elftal om op mijn 40ste te debuteren in het eerste elftal van vv Brielle. Het betrof een bekerwedstrijd voor de TV Rijnmond Cup. Live op de radio.” Edwin vervolgt: “Ik heb een mooie periode gehad bij Wit Rood Wit. Ik heb daar veel vrienden gemaakt waar ik nu nog steeds contact mee heb. Vrienden voor het leven zo lijkt het. De Wit Rood Wit periode is niet te vergelijken met de huidige tijd. De maatschappij is veranderd."

Wanneer kwam de fusie met SC Voorne?

Edwin: “In juli 2011 is de fusie na een gedegen voorbereidingsperiode tot stand gekomen. Diverse werkgroepen hebben de fusie voorbereid. Vv Brielle is vanaf het begin gaan spelen op het huidige Geuzenpark. Het is een mooie accommodatie. We hebben voor het ledenaantal en het aantal teams voldoende velden, een mooie tribune, maar dat wil niet zeggen dat er met de accommodatie geen problemen zijn. Zo hebben we te maken gehad met de legionellabesmetting en zijn er recent nog leidingen gesprongen. Alle leidingen liggen momenteel open en worden vervangen. Ook zou het fijn zijn als we extra bergruimte krijgen. Een mooie vergaderruimte zou ook prettig zijn. Wellicht wordt dat snel gerealiseerd.”

Edwin vervolgt: “De stuurgroep Wit Rood Wit en Voorne formeerde een negen mans bestuur. Eerlijk verdeeld over personen met een WRW- en Voorneverleden. Ik ben als algemeen secretaris van WRW mee gegaan in het nieuwe bestuur. Daarin heb ik de secretariaat taken verdeeld met de toenmalige secretaris van Voorne: Cees van Helvoirt. Cees heeft zijn werkzaamheden inmiddels gestopt. Ik ben nu 9 jaar secretaris van vv Brielle. Het bestuur bestaat inmiddels uit vijf personen.”

 

Is vv Brielle een ambitieuze vereniging?

Edwin: “We willen zo hoog mogelijk voetballen. Met ambitie, maar niet ten koste van alles! Een tijdje is het niet goed gegaan met het selectieteam. Maar op dit moment zijn we op de goede weg. Trainer/coach Stanley Rieborn heeft daaraan bijgedragen. Hij heeft alles gedaan om de jeugd bij de selectie te betrekken en door te laten stromen. Stanley heeft veel voor de huidige vv Brielleselectie betekend. Erg jammer dat zijn laatste jaar bij vv Brielle zo abrupt geëindigd is.”

 

Het was een apart seizoen.

Edwin: “Toen de competitie afgebroken werd stonden we, geloof ik, op de 5e plaats. Het was duidelijk dat SV Poortugaal kampioen zou worden. De teams van de 2e tot en met de 10e plaats stonden dicht bij elkaar. We speelden de laatste weken veel gelijk. We hadden meer moeten winnen om naar boven te kunnen kijken. We beschikten met Stanley Rieborn over een betrokken trainer. Jammer dat het seizoen en zijn afscheid na 2½ jaar zo eindigde. En in deze coronaperiode heeft hij nog veel gedaan om de selectie bij elkaar betrokken te houden. Hij heeft veel challengers opgezet met de selectiespelers. Leuke filmpjes gingen over het internet.”

 

Gijs Zwaan wordt de nieuwe trainer.

Edwin: “We zijn blij met Gijs als nieuwe trainer. Hij had een sabbatical. Was een korte periode als interim trainer actief bij Capelle (3-4 wedstrijden). Gijs kan gaan werken met een goede selectie waarvan het grootste deel van de spelers blijft. Vijftien spelers hebben aangegeven ook volgend seizoen de kleuren van vv Brielle te verdedigen. Een aantal spelers gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, nieuwe spelers komen. We hebben daarover de afgelopen week persberichten uitgebracht die jullie ook gepubliceerd hebben. Hopelijk kunnen we in september weer gaan voetballen. Als het enigszins kan met publiek.”

 

En de jeugd?

Edwin: “De jeugd blijft stabiel in aantal. We proberen de Meisjes/Vrouwenafdeling uit te breiden.

 

Nieuwe competitie.

Edwin: “We gaan met 30 tot 35 teams de nieuwe competitie in. Vijf seniorenteams, vijf zaalvoetbalteams. We raken 1 seniorenteam en het Veteranenteam kwijt. Volgend jaar kunnen we met een Damesteam, een MO19, MO17 en MO15 team in de competitie uitkomen. Dat is mooi.

 

Tot slot. 

Marcel: “Laten we hopen dat we in september weer kunnen beginnen. We danken je voor het gesprek. Tot in september, langs de lijn als verslaggever voor Radio Sport op Voorne Putten.”

 

Edwin: "Graag gedaan. Tot in september!"