· 

Gerda Groenenberg brengt Westvoorne in beweging.

Marcel van den Nieuwendijk sprak met Gerda Groenenberg van Westvoorne Sportief in de radio uitzending van zaterdag 9 mei 2020.

 

Goede middag Gerda (links op de foto). We deelden de afgelopen weken een aantal Facebookpost op Sport op Voorne Putten. Je bent ook in coronatijd erg actief op de sociale media om mensen in beweging te krijgen. Fijn dat je er bent!

Gerda: “Dank je. Ik vind het leuk in de uitzending te zijn.”

 

Wanneer is Westvoorne Sportief gestart?

Gerda: “Ik ben twaalf en een half jaar geleden gestart met boksen: kickfun, op een stootzak. Ik wilde mensen in beweging krijgen. Langzaamaan zijn de lessen en is het team uitgebreid en bieden we nu o.a. pilatus, yoga, dansen, kickfun, fit-walk aan in Rockanje en Oostvoorne.”

 

Kom je oorspronkelijk uit Rockanje?

Gerda: “Nee, ik ben een Zuidlander. Ik woon inmiddels in Rockanje, omdat ik als instellingskok ging werken in Oostvoorne.

 

Je hebt Westvoorne Sportief opgericht.

Gerda: “In mijn vrije tijd was ik veel in beweging. Ik kwam op de idee om mijn passie met anderen te delen. Samen bewegen is leuker dan in je eentje. Ik ben opleidingen gaan volgen om er klaar voor te zijn. Ik kan inmiddels vaststellen dat mijn oorspronkelijke idee tot een mooie beweging in Westvoorne is uitgegroeid. Ik doe het niet maar alleen, maar geef de lessen samen met anderen die zich bij mij aangesloten hebben.” Gerda vervolgt: “Alle binnenlessen worden gegeven in De Merel en De Meander. Daarnaast ga ik regelmatig met de deelnemers naar buiten. Zo ontstond ook de fit-walk op donderdagochtend. Heerlijk zo’n 5 a 7 km in een groep lopen door het natuurgebied rondom Rockanje. Tussendoor wat oefeningen doen. Ik organiseer activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Het is inmiddels mijn werk geworden. En wat is leuker dan van je hobby je werk te maken.”  

 

Twee maanden geleden werd je verrast.

Gerda: “Jazeker. Ik werd in het zonnetje gezet. Ik werd verrast door een aantal enthousiaste leden van Westvoorne Sportief voordat de wekelijkse Fitwalk bij De Merel in Rockanje van start ging. Westvoorne Sportief bestond in maart 12½ jaar. Bij het begin van de Fitwalk stonden daar ook burgemeester Peter de Jong en wethouder Jorrien de Jongh klaar om mee te lopen. Na afloop van de wandeling was er een mooie bos bloemen en ontving ik een certificaat van het Centrum Vrijwilligerswerk voor mijn belangeloze inzet voor onder andere de buitenschoolse opvang, de warming up tijdens de nieuwjaarsduik en het sinterklaasfeest.”

De komende jaren op dezelfde voet door?

Gerda: “Zodra ik weer binnen mag sporten, hervat ik de lessen. Ik wil weer met nieuwe lesgroepen starten. Ik zal mij in blijven zetten om Westvoornenaren in beweging te krijgen. Ik blijf ondersteuning bieden bij o.a. de Koningsspelen (openingsdansje begeleiden) en Musicalbegeleiding op scholen (dans). Tot die tijd blijf ik op mijn Facebookpagina (link hier) filmpjes maken. 

 

 

Tot slot: we zien Gerda graag een keer terug in de radio studio om bij te praten over de nieuwe ontwikkelingen op sportgebied in Westvoorne.