· 

Minister houdt vast aan 1 september.

Minister Van Rijn van Medische Zorg blijft er vooralsnog bij dat sportscholen en fitnesscentra pas op 1 september open kunnen. Op 1 juni vindt hij te vroeg. In het overleg van vandaag tussen het ministerie en vertegenwoordigers van sportscholen en fitnesscentra wees de minister erop dat het kabinet behoedzaam te werk wil gaan bij het 'van het slot halen' van de samenleving.

 

Fitnesscentra vinden het onterecht dat ze vooralsnog tot 1 september moeten wachten voor ze weer open mogen. Ze denken dat dat eerder kan.

Van Rijn zei dat hij de teleurstelling van de branche begrijpt. In het gesprek is afgesproken dat de sector met aanvullende voorstellen komt om het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens het sporten te beperken. Die voorstellen worden dan door het ministerie bekeken en aan deskundigen voorgelegd voor advies.

 

Ondanks het feit dat ze nog niet open mogen, laten de sport- en fitnessscholen volop van zich horen. Zo was Warrens Sportinstituut de eerste sportschool die bij het ingaan van de corona maatregelen de toestellen thuis te leen aanbood voor de leden. Martin Warren behaalde zelfs een aantal keer het Algemeen Dagblad en de regionale krant. Verschillende sportscholen zoals Sportschool Van Unen en Sportcentrum De Bijl & Gross gingen buiten sporten. De vereniging van Sportschoolhouders plaatste een grote advertentie in de Telegraaf. 

 

Ook de personal trainers gaan deze week buiten weer aan het werk. Health Flow rijdt zelfs met zijn busje voor om samen met u te gaan sporten. 

 

De nood is voor veel sportschoolhouders hoog!

 

Er zullen allerlei goede redenen zijn waarom de regering besloten heeft de sportscholen gesloten te houden. Maar de nood is langzamerhand erg hoog voor de sportscholen die nog niet zoveel vet op de botten hebben. Vandaag is er overleg tussen het ministerie en de sportschoolorganisaties. Wellicht is het toch nog mogelijk de sportscholen per 1 juni te openen en niet te wachten tot 1 september.

 

Veel sportscholen organiseren totdat ze weer open gaan diverse activiteiten. Volg hiervoor hun en onze Facebookpagina.

 

LAATSTE NIEUWS: Een aantal georganiseerde fitnessinstellingen gaat een kort geding aan met het ministerie om vervroegde opening toch gerealiseerd te krijgen.

Foto's Warrens Sportinstituut, Sportschol Van Unen in het AD en Sportschool en fitnesscentrum De Bijl & Gross.


 

 

Hier kan uw advertentie staan

voor info: sportopvoorneputten@gmail.com