· 

Wel promotie in het amateurvoetbal?

In tegenstelling tot in het betaalde voetbal, wordt er in de top van het amateurvoetbal dit jaar waarschijnlijk wèl gepromoveerd. Dat blijkt uit het feit dat de KNVB deze heeft week gebeld met de koplopers van de afgebroken hoofdklassecompetities, met de vraag of zij problemen zouden hebben met het spelen in een divisie van 18. De bond lijkt daarmee definitief in te zetten op twee poules van 18 in de derde divisie.

De CVTD, de belangengroep van clubs in de tweede en derde divisie, liet vorige week weten een sterke voorkeur te hebben voor twee poules van 18. Afgelopen seizoen kende de derde divisie twee poules van 17, maar door het wegvallen van de beloftenteams en van ONS Sneek en FC Lienden zijn er nu maar 30 derde divisionisten over. De clubs vinden dat er sowieso een even aantal clubs in een poule moeten zitten. 
Wanneer de KNVB het definitieve besluit naar buiten brengt, is onduidelijk. Vorige week liet de bond weten dat dat waarschijnlijk 'ergens in juni' zou zijn.

 

Als bovenstaande plannen concreet worden, is het niet ondenkbeeldig dat de nummers 1 van de afgebroken competities in de lagere klassen ook doorstromen naar een hogere klasse. Dat zou o.a. betekenen dat vv Nieuwenhoorn volgend seizoen alsnog in de 1e klasse ingedeeld kan worden. Ook OHVV zou mogelijk promoveren. We zijn benieuwd. Het is zo juni. Nog even afwachten dus. vv Nieuwenhoorn en OHVV hebben er wel oren naar.  


 

 

Hier kan uw advertentie staan

voor info: sportopvoorneputten@gmail.com