· 

Team Gerssen bouwt aan auto.

Rallyteam Gerssen uit Heenvliet werkt hard aan het onderhoud van hun auto.  

Het team kan bijna niet meer wachten op het begin van het nieuwe seizoen en richt zich op de start in september 2020.

Redacteur Marcel sprak met Jan Gerssen. Het team moet rekening houden met een vrij late start in het seizoen. 

 

"Zoals je weet, mogen vergunningsverplichte evenementen zeker niet plaats vinden vóór 1 september. Er zijn evenementen waar tussen de 100.000 en 150.000 mensen op af komen. Dus reken maar uit" zegt Jan, één van de twee sympathieke neven van het team uit Heenvliet/Dordrecht. "Het jeukt enorm, ik krijg steeds meer zin om weer te gaan rijden. We houden ons uiteraard aan de snelheidsnormen op de openbare weg en rijden er netjes zoals het hoort. Wat ik nu kan doen, is naar kartbanen gaan en daar rijden, om onze conditie op peil te houden. Ook worden er in België, Lelystad en het Duitse Niederrhein soms evenementen georganiseerd om coureurs in vorm te houden. Dit kan uiteraard nu ook even niet, maar zodra er weer mogelijkheden zijn, willen we graag iets organiseren om sponsoren en overige betrokkenen ook enthousiast te krijgen en te houden."

 

"Bij ons thuis werken we met Snollebollekes 1 x per dag keihard aan onze conditie. We gaan van links naar rechts en dat is al goed voor meer dan 400 stappen. Het zitvlees komt los en het lichaam maakt in die drie minuten cruciale bewegingen. Het is net als springen in de rally auto, maar dan net even anders.  Alle zakelijke meetings doe ik op de Hometrainer en fiets dan toch ruim 15 kilometer per keer." 

"We werken nu hard en zeer bewust aan de auto. Ondanks dat we vorig jaar Kampioen werden in onze eigen klasse, willen we meekunnen in de hogere klassen. Dit betekent dat onze auto volledig in orde moet zijn en hier lieten we nogal wat kansen liggen. Alle mechanische zaken die we hebben liggen en een verbetering zijn bouwen we nu in. De tijd is er. Het nieuwe, aangepaste, dashboard en de bekabeling zit er al in. De komende dagen zullen we nog meer nieuwe dingen monteren. We gaan voor een soort van brand new car, die in september klaar moet zijn." 

"Dit jaar zouden we voor het eerst weer internationaal actief zijn, laten we hopen dat dit in het najaar kan. Naast de Nederlandse wedstrijden kunnen we niet wachten om ook in België en Duitsland te kunnen rijden. In deze auto moeten we echt met de middenmoot mee kunnen!"