· 

Deborah Oudenhuijsen vertelt vol passie over Dansschool Dee Move.

Marcel van den Nieuwendijk sprak in Radio Sport op Voorne Putten zaterdagmiddag 16 mei met Deborah Oudenhuijsen van Dansschool Dee Move. Na een wat mindere periode gaat het sinds deze week weer goed met Deborah omdat ze weer met de kinderen mag dansen. Deborah: “De laatste maanden waren verschrikkelijk. De dansschool was gesloten. We gaven wel online les en onderhielden contact met de leden, maar het was echt verschrikkelijk. Gelukkig kunnen we er nu weer voor gaan!”

 

Deborah Oudenhuijsen gaf les bij balletschool Arabesque van Jenny Nettel. De school kende twee locaties. Deborah: “Ik werd gevraagd de school over te nemen. Ik twijfelde omdat ik ook een jong gezin heb. Een collega bood hulp aan. Ik heb de stap gewaagd. Het was pittig in combinatie met het gezin. Maar het is goed gekomen. We verzonnen 2½ jaar geleden de naam Dee Move. Met veel passie ben ik er samen met de  collega’s in geslaagd een breed aanbod en groei te realiseren. Ook Jenny heeft ons met raad en daad bijgestaan.” Deborah vervolgt: “We zijn met 92 leerlingen van start gegaan. We namen de locaties en kostuums over en hebben nu 179 leerlingen, mede door een breder aanbod. We geven les in alle dansstijlen. We zijn heel divers. We spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen en proberen ons te onderscheiden. Zo omarmen we momenteel ook TikTok, een rage bij de jongste jeugd. Je hebt te maken met een andere generatie. We zijn lekker aan het dansen!”

 

Vier teams van de Dansschool hadden zich geplaatst voor de NK (moderne dans/streetdance/hiphop). Helaas zijn alle evenementen afgelast. Ook twee duo’s en solisten zouden de Dansschool vertegenwoordigen. Deborah: “Volgend jaar nieuwe kansen.”

 

Naast deelname aan de wedstrijdcompetitie, participeert Dansschool Dee Move ook bij evenementen als het Vliegerfestival en Koningsdag. Op dit moment wordt de hand gelegd aan een videoclip. Deborah: “Als je ziet wat voor energie dat bij de kinderen losmaakt. Erg leuk om te doen. Er zijn kinderen die al gevraagd hebben of we niet mee kunnen doen aan 1 van de Talentenjachten op TV. Maar daar zie ik voorlopig van af. Dat kost zoveel tijd. Die heb ik niet nu mijn eigen kinderen nog zo jong zijn.”

 

Deborah heeft gewerkt in het speciaal onderwijs op clusturscholen. Ze gaf les aan jonge mensen met allerlei beperkingen. Deborah geeft nu ook dansles aan kinderen met gedragsstoornissen. Helaas mogen deze kinderen door de coronamaatregelen nog niet naar de dansschool komen, maar Deborah verzorgt ter compensatie online danslessen. Hoogtepunt voor deze groep was recent het dansoptreden op het Havenplein in Spijkenisse. Deborah: “Johnny de Mol en Jandino Asporaat lieten de groep ook optreden.” 

 

We wensen Deborah veel succes met de dansschool Dee Move.


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com