· 

Voormalig topjudoka Marjolein van Unen weer fit en nog steeds ambitieus.

Marcel van den Nieuwendijk was zeer vereerd zaterdagmiddag voor Radio Sport op Voorne Putten in gesprek te gaan met Marjolein van Unen. Met een uitgebreide introductie middels Wikipedia, stelde Marcel Marjolein van Unen aan de luisteraars voor. Marjolein was even stil geslagen, maar zoals een echte sportvrouw betaamd, herpakte ze zich en zei: “Ik vind het ook een eer een keer in de uitzending te zijn.”

 

Marcel: “Marjolein, wat een cv. Heb je alles uit je carrière gehaald?

Marjolein: “Wel veel, maar ik ben nog niet klaar. Ik heb nog wensen.

Ik wil nog graag eens technisch directeur van de judobond zijn. Ik houd van organisatorische uitdagingen. Na lichamelijke, fysieke problemen heb ik aan mijn herstel gewerkt en ben klaar voor een nieuwe uitdaging. De bond kent mijn ambities en ik hoop snel met hen in gesprek te gaan.”

 

Marcel: “Je hebt met jouw zus Joyce een mooi sportcentrum (Van Unen) in Brielle.”

Marjolein: “November 1985 werd het sportcentrum aan de Rozemarijnstraat in Brielle geopend. Ik was nog in topsport als judoka en had inmiddels mijn CIOS-opleiding afgerond. Ik begon met lesgeven in judo, conditietraining, aerobic en steptraining. Al gauw werd de locatie uitgebreid met een fitnessruimte aan de overkant van de straat. Na 9 jaar volgde de verhuizing naar de Clarissenstraat. We konden daarmee alles onder één dak brengen. Daardoor ontstond het idee om het aanbod uit te breiden en kwam spinning op het programma evenals pilates en Body Pump. Veertien jaar hebben we daar met plezier gewerkt, maar kwam het idee naar voren om het sportcentrum professioneler te maken. Sinds 2008 staat het pand aan de Amer met 2 fitnessruimtes, een Milon Cirkel en 2 groepsleszalen waar door instructeurs goede, maar vooral sfeervolle, lessen worden gegeven. Voor een ieder wat wils!! Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en wij zijn erkend door FITVAK! Kwaliteit staat bovenaan. Na het sporten biedt het sportcentrum ook een sauna in beide kleedkamers. En de school heeft uitgebreide openingstijden! Marjolein durft te stellen dat het sportcentrum laagdrempelig is en voor iedereen iets te bieden heeft. We hebben een goed, ambitieus team. Het sportcentrum hebben wij inmiddels verkocht. Maarten van Kempen is de eigenaar. Ik maak met mijn zus deel uit van het sportcentrumteam.”

 

Marcel: “En toen kwam de Coronacrisis.”

Marjolein: “Het Sportcentrum dicht sloeg in als een bom. Maarten van Kempen (eigenaar) belde op. We hebben de afgelopen maanden veel online trainingen aangeboden. We hebben de oudere sporters benadert om te bewegen. Deze week mochten we gelukkig weer naar buiten voor de groepslessen. Apparaten naar buiten. De zware apparaten staan natuurlijk nog binnen. We zijn eigenlijk helemaal klaar om weer open te gaan. Volgens de thans geldende normen. We snappen niet dat dit nog niet mogelijk is. We zijn aangesloten bij de brancheorganisatie NL Actief. Ze zijn in gesprek met de overheid. Hopelijk kunnen we 1 juni, doch uiterlijk 1 juli open. Het sportcentrum is klaar er klaar voor. Alles is geregeld!” Marjolein sluit af met: “Het is belangrijk om mensen weer in beweging te krijgen, maar ook het sociale aspect is belangrijk en mag niet vergeten worden door de overheid.” 

 

Marjolein van Unen is weer topfit na diverse operaties en herstel. Ze zou graag een functie als technisch directeur ambiëren. 


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com