· 

Richard Sitton kijkt terug op veertien jaar voorzitterschap vv Spijkenisse.

Richard Sitton is de aftredend voorzitter van v.v. Spijkenisse. Marcel van den Nieuwendijk ging in Radio Sport op Voorne Putten zaterdag 16 mei in gesprek met hem.

 

Marcel: “Goede middag Richard. Hoe gaat het met je?”

Richard: “Het gaat goed met mij. Het is voor iedereen een rare tijd. Ik ben hard aan het werk en dat gaat goed.”

 

Marcel: “Werk je vanuit huis?”

Richard: “Nee, ik werk als bestuurder op kantoor. Ik werk voor een woningbouwcoöperatie in Rotterdam (red. Woonbron), woon in Rotterdam en wandel dagelijks heen en weer naar mijn werk. Zo heb ik mijn uur beweging te pakken. De meeste mensen van de woningbouwcoöperatie werken wel thuis.”

 

Marcel: “Geboren en getogen in Spijkenisse?”

Richard: “Ja. Maar inmiddels wel naar Rotterdam verhuisd. Nissewaard blijft trekken.”

 

Marcel: “En zeer actief in verenigings- en maatschappelijk leven.”

Richard: “Inderdaad. Ik ben de oprichter van de lokale politieke partij ONS, een partij die met beide benen op de grond staat en geworteld is in het maatschappelijke en verenigingsleven van de Nissewaard. Ik ben wethouder geweest, heb gevoetbald bij SCO'63, bestuursfuncties bekleed bij voetbalverenigingen (SCO’63 en vv Spijkenisse) en ben ook nog als KNVB scheidsrechter op het hoogste landelijke jeugdniveau actief geweest. Toen ik stopte als wethouder, werd ik 14 jaar geleden benaderd om te helpen bij de bestuurscrisis van vv Spijkenisse. Ik werd gevraagd als interim-voorzitter. Ik wilde dat 1, hooguit 2 jaar gaan doen, maar zit er inmiddels al 14 jaar. Maar nu is het toch echt tijd geworden om het stokje over te dragen.”

 

Marcel: Hoe kijk je terug op die veertien jaar als voorzitter?”

Richard: “Toen ik instapte heb ik capabele mensen om mij heen verzameld en hebben we een Verbeterplan opgesteld dat we in een aantal jaar tot stand hebben gebracht. Een actieve groep mensen heeft dit met vereende krachten gerealiseerd. Ik gaf wel leiding, maar had natuurlijk ook die andere mensen nodig om de vereniging een zet in de goede richting te geven.” Richard vervolgt: “Vv Spijkenisse is een grote, prestatieve voetbalvereniging. Daarnaast is een goed verenigingsleven belangrijk. Daar investeert de club ook in. Een voetbalvereniging heeft ook een maatschappelijke functie. Vv Spijkenisse zet al bij de jeugd in op kwaliteit en prestatie. Met de vv Spijkenisse Jeugd Academy als leidraad. We willen ook op jeugdniveau zo hoog mogelijk voetballen.”  

 

Marcel: “Wat beschouw je de afgelopen voorzitter periode als hoogtepunten?”

Richard: “De professionalisering van de Jeugd (Academy), het in vijf jaar vanuit de 1e klasse een stabiele Hoofdklasser worden, het kampioenschap in de Hoofdklasse en het jaar 3e divisie, zijn toch wel hoogtepunten. Ook dat we er in geslaagd zijn na de periode Adrie Poldervaart 8 jaar met Peter Wubben als trainer te hebben kunnen werken.” Richard vervolgt: “Met Adrie en Peter hadden wij trainers in huis die attractief en goed voetbal wilden spelen. Veel met de bal, veel druk zetten. Dat spel heeft risico’s, maar is wel het kijken meer dan waard. Ook de doorstroming van de jeugd verliep steeds beter. Sommige jeugdspelers slaagden er in de aandacht van profteams te trekken. Ook stroomden spelers door naar de seniorenselectie. Peter is de meest succesvolle trainer van vv Spijkenisse. Een goed mens én een goede trainer.”

 

Marcel: “Zowel jij als Peter Wubben verlaten de vereniging.”

Richard: “Ik wilde twee jaar geleden eigenlijk al weg. Er was echter geen opvolger. Ik ben toen maar doorgegaan. Maar gezien mijn drukke baan en bestaan, wil ik nu toch echt mijn hamer overdragen. Ik vertrek! Richard vervolgt: “Het bestuur wilde met een andere trainer verder. Het is tijd voor verandering. We zijn na goed overleg ook met Peter Wubben tot de conclusie gekomen dat dit voor de selectie de juiste keuze was.” 

 

Marcel: “Ga je nog wat voor andere sportverenigingen betekenen?”

Richard: “Nee. Ik heb een drukke baan en heb ook nog veel andere taken. Ik maak even een pas op de plaats. Ik wil een betere balans met mijn privé vinden. Ik zal dan ook niet zo snel actief worden bij andere verenigingen. Het is even klaar!”

 

Marcel: “Veel sterkte. Leuk je in de uitzending te hebben. Tot ziens!”

Richard: “Dank je wel. Jullie ook succes met het sportprogramma.” 


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com