· 

vv Zuidland Vrouwenbolwerk van Voorne Putten.

In de uitzending van Radio Sport op Voorne Putten sprak redacteur Marcel van den Nieuwendijk 16 mei met coördinator Hans Schelvis van het vv Zuidland Vrouwenvoetbal. De vereniging viel deze week op met het persbericht dat zij komend seizoen opnieuw met vijf Vrouwenteams de competitie in gaan.

 

Hans Schelvis is al 26 jaar actief in het Vrouwenvoetbal. Hij is bij vv Zuidland 8½ jaar coördinator van het Vrouwenvoetbal. Op Voorne Putten is vv Zuidland hét Vrouwen voetbalbolwerk. Veel mensen zetten zich daarvoor bij de vereniging in. Hans coördineert dat.

Hans: “Ik ben het vliegwiel om alles in gang te brengen. Ik doe dat met veel plezier. Achteneenhalf jaar geleden beschikte vv Zuidland over 7 voetbalvrouwen, twee meisjeselftallen en 2 zeventallen. Het bestuur had ambitie om iets met de vrouwen te gaan doen. Kwantiteit was de eerste prioriteit. Zo kan je doorstroming realiseren. Ik besloot daar ja op te zeggen. En met succes!” Hans vervolgt: “We zijn ambitieus, maar plezier in het voetbal hebben is ook belangrijk. We willen iedereen op eigen niveau laten voetballen. We hebben talenten uit de regio gevraagd bij vv Zuidland te komen spelen. Dat is aardig gelukt. Het 1e team speelt in de 2e klasse. Team 2 in de 3e klasse. Maar we hebben ook aandacht voor het 5e team. Het ideale schoondochterteam van in totaal 22 speelsters. Met team 1 hopen we ooit door te stromen naar 1e klasse. We willen het regionale bolwerk zijn en blijven. Talenten zijn bij ons meer dan welkom.

 

Hans: “Vv Zuidland biedt een goede basis voor vrouwen in het voetbal. Het bestuur vindt Vrouwen net zo belangrijk als Mannen. Ze stralen dit in alles uit. Team 1 en 2 van de Vrouwen hebben bijvoorbeeld het zelfde kledingpakket als de Mannenselectie. We zijn inmiddels de vereniging met het grootste Vrouwenpotentieel van alle voetbalverenigingen in Zuid-Holland. We beschikken over een schitterend sportpark. Hans vervolgt: “Komend seizoen gaan we opnieuw met 5 teams de competitie in. Vv Zuidland kent weinig verloop. Wel stoppen er jammer genoeg 7 speelsters met voetbal. We vangen dit op door meiden uit de jeugdselectie door te laten stromen. Daarnaast komen twee nieuwe speelsters naar onze Vrouwenafdeling. Er wordt ook gewerkt aan de basis. Naast de bloeiende Vrouwentak, beschikt vv Zuidland ook over vier meidenelftallen waarvan de meeste speelsters uit Zuidland zelf komen.

 

Hans: “Afgelopen seizoen was zwaar voor de Zuidland VR1. Het team kende veel blessures (drie speelsters met een kruisbandblessure). Met de nieuwe trainer Martin Oosterveer hopen we in september weer te gaan voetballen. We hebben op een veilige manier afgelopen maandag de trainingen weer opgepakt met de Vrouwen.” 

 

Voetbalvereniging Zuidland wil zoveel mogelijk Voorne Puttentalent centraal in Zuidland verzamelen om in de Vrouwen- en Meidencompetitie te spelen. De vereniging wil niet ten koste van alles Vrouwen en Meiden binnen halen, maar “versnippering is ook zonde”. Elk meisje of dame is welkom bij vv Zuidland.

We wensen Hans Schelvis daar veel succes mee de komende 8½ jaar J .


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com