· 

Vriendengroep richt volleybalvereniging op

Toen na diverse jaren bij volleybalvereniging IBIS (Hellevoetsluis) te hebben gespeeld duidelijk werd dat die vereniging geen levensvatbaarheid meer had, was het

mooi geweest. De sportschoenen gingen in de wilgen, geen “verplichte” trainingen meer, vrije zaterdagen… Het betekende vrijheid voor de mannelijke spelers van het voormalige Ibis.

Een aantal clubgenoten sloot zich aan bij Volley Voorne, een aantal stopte of koos voor een andere vereniging.

 

Ronald Ketelaar besloot na een half jaar toch ook weer in te stappen. Voordat hij het wist, was hij coach en misschien wel weer meer betrokken bij het volleybal dan ooit. 

 

Een aantal volleybal fanatiekelingen nam contact op met de sympathieke Hellevoeter. Deze voelde zich vereerd en bekeek én besprak de mogelijkheden voor het oprichten van een nieuwe vereniging. Deze mogelijkheden werden intensief onderzocht, de plussen en de minnen afgewogen en uiteindelijk was de kogel door de kerk. Met een handtekening bij de notaris was de nieuwe Volleybal Vereniging van Bevlogen Volleyballers geboren. Ronald Ketelaar de voorzitter.

 

De laatste formaliteiten werden geregeld en de eerste trainingen ingepland.

De eerste training viel zeker niet tegen en leek als vanouds. Lekker ballen, dolletje, fanatiek, elkaar uitdagen en het biertje achteraf. Reikhalzend werd uitgekeken naar de volgende training. Tot de wereld in de

greep van het Corona-virus was. Trainen was niet meer mogelijk. Dit betekende niet het einde, maar eigenlijk pas het begin van een mooi nieuw Volleybal avontuur.

 

Het team werd geformeerd en ingeschreven bij de Volleybalbond. Inmiddels zijn de mannen ingedeeld in de Eerste Klasse. "Dit vormt meteen een forse uitdaging", zegt Ronald Ketelaar, die samen met Penningmeester Jeroen van den Bos, Secretaris Sjaak Teljeur en Wedstrijdsecretaris Robert-Jan Kustermans de kar gaat trekken. Is er in Hellevoetsluis een nieuwe vereniging geboren? Ronald zegt: "Om competitie te kunnen spelen met het team moest er wel een vereniging worden opgericht. Het heeft niet de ambitie om uit te groeien tot een volwaardige vereniging. Voorlopig zullen er dan ook geen nieuwe aanmeldingen worden aangenomen".


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com